League Of Legends Şampiyon Rehberi - Evelynn

Dul Bırakan

Karanlığın içinden çıkan ve tek bildiği şey öldürmek olan bir kadın düşünün… İşte onun adı Evelynn. Vampirlik lanetinin sadece küçük bir kısmına maruz kalmış (dolayısıyla güneşe çıkabilen) bu şampiyon, Valoran’ın en yetenekli suikastçısı. Bir maç sırasında en çok dikkat edilmesi gereken şampiyonlardan biri. Maazallah arkanızı döndüğünüzde sırtınızdan yaşam enerjinizi çekebilir...

ORMAN BİZİM İŞİMİZ

Evelynn’i alışılagelmiş şampiyonlardan farklı kılan bir özelliği var: Altı saniye boyunca savaştan ayrı kaldığı takdirde görünmez oluyor. Görünmez olduktan sonra ise ancak yakınındaki Görüş Totemleri, savunma kuleleri ve diğer şampiyonlar tarafından görülebiliyor. Diğer bir deyişle normal totemlerin ve düşman minyonların yanından fark edilmeden yürüyüp geçebiliyor. Böyle sinsi bir şampiyon için elbette ki en ideal rol ormancılık. Evelynn ile oyunun başından itibaren harita boyunca dolaşacak, koridorlara baskına gidip düşmanları hazırlıksız yakalayacağız. Evelynn hem saldırı hem de yetenek gücünden beslenen bir şampiyon. Pasif yeteneği sayesinde manası da hızlı yenilendiği için ormandaki rotanıza Antik Golem’den başlamak zorunda değilsiniz. Önce mavi güçlendirmeyi mi yoksa kırmızıyı mı alacağınıza ilk olarak hangi koridora baskına gitmek istediğinize göre karar verebilirsiniz. Eğer erkenden baskına gidecekseniz ormandaki diğer canavarları es geçip sadece güçlendirmeleri alın ve koridora doğru yola düşün. Ormanda avlanırken konumunuzu düzgün ayarlarsanız canavar kamplarını daha hızlı temizlersiniz. Nefretin Çivileri yeteneği yolunun üstündeki tüm hedeflere hasar verir. Öncelikli hedefinizi biraz geriye çekip diğerlerini ardına dizerseniz, yeteneği kullandığınızda hepsi birden hasar alacaktır. Unutmayın ki bu yeteneğin hem bekleme süresi hem de mana ihtiyacı düşüktür, ama art arda sürekli kullandığınızda manasız kalabilirsiniz. Eğer orta koridordaki takım arkadaşınız mana kullanmıyorsa veya manasını iyi idare ediyorsa, ikinci ve sonraki mavi güçlendirmeleri de sizin almanız faydalı olacaktır.

BASKINLAR HAKKINDA

Evelynn’in bir dezavantajı oyunun başlarında rakiplerini yavaşlatan ya da sersemleten herhangi bir yeteneğinin olmaması. Neyse ki kırmızı güçlendirmenin yavaşlatma etkisi var ve Evelynn de Karanlık Cinnet yeteneği sayesinde kaçan rakipleri kovalamak konusunda çok başarılı. Uygun konumda yakaladığınız rakiplere epey acı çektirecek, öldürmeseniz de süründüreceksiniz. Bu da koridordaki dost şampiyonların üstünlük sağlaması yönünde büyük bir artı. Baskına gittiğiniz koridorlarda 6. seviye öncesinde savaşı siz başlatmayın, sonradan müdahil olun ki görünmez olarak yaklaşmanızdan faydalanıp rakipleri hazırlıksız yakalayın. Özellikle üst koridora rakip şampiyonun canı tam iken gitmeyin. Üst koridor şampiyonları diğerlerine göre daha dayanıklıdır, alt koridordaki nişancılara benzemez. Örneğin Nasus, Renekton gibi şampiyonlara karşı oynuyorsanız öldürmesi vakit alır. Bırakın, önce üst koridor oyuncunuz onu biraz rahatsız etsin ve canını azaltsın. Sizin rolünüz kimseye gözükmeden koridora ulaşmak ve en beklenmedik anda ortaya çıkıp işi bitirmek olmalı. Oyunda bir Evelynn olduğunu bilen takımlar sizin baskın yolunuza Görüş Totemi dikerek önlem almaya çalışacaktır. Bu konuda koridor oyuncularından yardım isteyin. Sizin için ya bu totemleri temizlesinler, ya da en azından totemin nerede olduğunu haber verip başka bir yoldan baskına gelmeniz için sizi uyarsınlar. Koridorlar hakkında bu kadar konuşmuşken karşı tarafın ormanı için ne diyeceğiz? Sevgili okur; vurdukça hızlanan, hızlandıkça hırçınlaşan bir şampiyon parmaklarının ucunda. Üstelik görünmez de olabiliyorsun. Yapman gereken basit: Karşı takımın ormancısının hareketlerini iyi takip et ki o ormanını boşalttığı an oraya sen gidebilesin. Evelynn hızlı hareket edebilen bir şampiyon ve ara sıra bu hızdan faydalanıp karşı takımın ormanındaki canavarları çalarsak hem daha fazla altın kazanırız, hem de rakip ormancının geride kalmasına neden oluruz. 

TAKIM SAVAŞLARI

Bildiğiniz ya da şimdi öğreneceğiniz üzere Evelynn’in ulti’sini ne kadar çok sayıda düşmana isabet ettirirseniz o kadar güçlü bir kalkan elde edersiniz. Oyunun sonlarında beş kişiye birden tutturduğunuz bir Azabın Kucağı size tam 1500’lük bir kalkan kazandırır. Diğer yandan bu yetenek üzerinde kullandığınız şampiyonların o anki canı ne kadar fazlaysa o kadar hasar verir, dolayısıyla bu yeteneği takım savaşlarının en başında kullanmak faydanızadır. Yüzde değeri üzerinden hasar verdiği için az canlı rakiplere karşı kullanmak neredeyse hiçbir işe yaramaz. Eğer saldırı/yetenek gücü üzerine eğildiyseniz ve hasarınız yüksekse, görünmezliğinizden faydalanıp, takımından ayrı düşen şampiyonları, özellikle de dayanıksız taşıyıcıları avlamaya bakın. Birini katlettikten sonra beşe dört başlatacağınız bir takım savaşı büyük olasılıkla sizin zaferinizle sonuçlanacaktır. Bu güzel ama tehlikeli kadın için söyleyebileceklerimiz şimdilik bu kadar. Sihirdar Vadisi’nde olduğu kadar diğer haritalarda da çok can yakan Evelynn, League of Legends’da kesinlikle tecrübe edilmesi ve uzun soluklu oynanması gereken bir şampiyon.

Evelynn

YORUMLAR
Parolamı Unuttum