League Of Legends Şampiyon Rehberi - Gragas

Kavgacı Ayyaş

Sokakta karşılaşsak muhtemelen koşarak olay yerinden uzaklaşacağımız bir tipi olsa da, bu şişman adam binlerce League of Legends severin kalbinde taht kurmuş bir şampiyon. Sebebi ise bu şişman adamın sarhoşluğun etkisiyle gücünün muazzam boyutlara çıkıyor olması. Hatta o kadar ki şampiyon defalarca nerf yedi ve yemeye de devam ediyor. Gragas’ın hayat hikâyesi bir hayli ilginç. Gragas içkilere karşı o kadar bağışıklık kazanmış olacak ki litrelerce içse de sarhoş olamaz hale gelmiş ve bu durum Gragas’ı çok rahatsız etmeye başlamış. Bu rahatsızlık onu sonunda kendi içkisini yapma yolunda Freljord’a kadar getirmiş. Burada, yapmış olduğu yeni içkiyi insanlara sunmak üzere gittiği bir barda başlayan dillere destan bir kavganın sonucunda Freljord’un kabileleri arasında dostluk bağları kurulmuş ve Gragas burada kahraman olarak görülmeye başlanmış.

“BİRA FIÇISINDA BALIK OLSAM...”

Gragas, özellikleri bakımından yetenek gücü taşıyıcısı olan bir yakın dövüş şampiyonu. Yakın dövüşçü olmasına karşın yeteneklerinden elde ettiği can doldurma özelliği onun bu dezavantajını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Gragas’a bu özelliğini kazandıransa pasif yeteneği olan İçelim Güzelleşelim. Gragas bunun sayesinde her yetenek kullandığı zaman içkisinden bir yudum alarak azami can değerinin yüzde 4’ünü geri kazanıyor. Bu da demek oluyor ki oyunun başında henüz 6. seviyede olan bir Gragas, her yetenek kullanımında yaklaşık olarak 40 can geri kazanabiliyor. 

PARTİ BAŞLASIN

Gragas’ın Q yeteneği Fıçı Yuvarla. Adından da anlaşılacağı üzere Gragas bu yeteneği aracılığıyla hedeflenen noktaya patladığında rakibe hasar veren bir fıçı yolluyor. Bu fıçı patlamadan 4 saniye boyunca orada durabiliyor ve bu sürenin sonunda patlıyor veya Q yeteneğinin tekrar aktif edilmesiyle istenildiği zaman patlatılabiliyor. Bu yetenek Gragas’ın ana hasar kaynağını oluşturuyor. Bu yeteneğin rakip şampiyona zor anlar yaşatması dışında bir diğer önemli noktası ise düşman minyon dalgalarını kolaylıkla temizleyebilmesini sağlaması. Gragas’ın fıçılarının işlevi saymakla bitmiyor: bir başka önemli özelliği ise fıçıların düşman şampiyona hasar vermesi durumunda düşman şampiyonunu yavaşlatıyor olması. Sizlere bu noktada önemli tavsiyem, Q ile düşman minyon dalgalarını temizlerken koridorunuzu ne kadar ittirdiğinize dikkat etmeniz, şayet fazla ittirirseniz düşman ormancısı için güzel bir hedef haline gelebilirsiniz. Gragas’ın W yeteneği olan Ayyaş Hiddeti, Gragas’ın içkisinden yudumlayarak bir sonraki saldırısı için fazladan hasar kazanmasına ve düşmandan alacağı hasarların azalmasına sebebiyet veriyor. Bu yeteneği takım savaşına girmeden önce veya koridor aşamasında düşman şampiyon ile temasa girmeden önce kullanmanız sizin için büyük fayda sağlayacaktır. Bir sonraki yeteneğimiz olan E yeteneği Vücut Darbesi, Gragas’ın hedeflenen yere doğru hücum etmesini sağlayarak hedefteki bütün düşmanlara hasar vermesini ve onları sersemletmesini sağlar. Sersemletmenin yanında en önemli özelliğiyse kolaylıkla duvarlardan geçebilmenizi, rakipten kaçabilmenizi veya onlarla aranızdaki mesafeyi kapatmanızı sağlayan bir mekanizmaya sahip olması. Özellikle sıçra yeteneğiyle birlikte kullanıldığında çok uzun gözüken mesafeleri bile kapatabilirsiniz. Ve geldik Gragas’ın efsanevi ulti’si olan Patlayan Fıçı’ya. Gragas ulti’si ile fıçısını hedeflenen alana yollar, bu alandaki düşmanlara hasar verir ve geriye doğru savurur. Gragas’ın ultisi diğer yeteneklerinden gelen hasar ile birleştiğinde rakip şampiyon veya şampiyonları birkaç saniye içinde eritebilecek bir hasar ortaya çıkarır.

İLERİ SEVİYE GRAGAS

Gragas’ın basitçe neler yapabileceğini öğrendiğimize göre artık daha detaylı püf noktalarına geçebiliriz. Gragas ile oyunun başında mümkün olduğunca minyon kesmeye odaklanın. Menzilli bir şampiyon olmadığınız için rakip şampiyonlardan gelecek olan hasarları pasif yeteneğiniz ve W yeteneğinizden gelen özellikler ile azaltmaya çalışın. Daha önce belirttiğimiz gibi çarpışmaya girmeden önce mutlaka W yeteneğinizi kullanın. 3. seviye’ye ulaştığınız zaman artık rakibe saldırabilecek potansiyele sahipsiniz demektir. Bu noktada uygulayabileceğiniz ilk kombo, E-Q kombosu olacak. Rakibin üstüne doğru E yeteneğiniz ile hücum etmeden hemen önce Q yeteneğinizi kullanırsanız rakibin bu saldırıyı bertaraf etmesini büyük oranda engellersiniz ve rakibe güzel bir hasar verirsiniz. Ulti yeteneğinizi açtığınız zaman çok dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Gragas’ın ulti’sini eğer düşmanın tam arkasına atarsanız düşman, patlamanın etkisiyle sizin önünüze doğru fırlar veya tam önüne atarsanız düşmanı uzağa fırlatırsınız. Gragas oynayanların birçoğunun yaptığı hataya düşmeniz ve ulti’yi yanlış şekilde atmanız sizin veya daha kötüsü arkadaşlarınızın ölümüne bile sebebiyet verebilir veya aynı şekilde düşmanınızın kaçmasına da sebep olabilirsiniz. Ulti yeteneğini açmanız ile birlikte yeni kombolar da yapabileceksiniz. Ulti’yi atmadan hemen önce patlama noktasına Q yeteneğinizden gelen fıçıyı atıp, üstüne ulti’nizi kullanırsanız rakibe büyük bir hasar verirsiniz. Veya ulti yeteneğiniz ile rakip düşmanı üstünüze doğru fırlatıp tam o sırada Vücut Darbesi’ni kullanırsanız rakibi hem dibinize getirip hem de sersemletirsiniz. Bir de hemen ardından Q yeteneğini kullanırsanız rakibinizin ölmesi veya çok kritik bir cana sahip olması işten bile değil. Son olarak takım savaşlarından bahsedelim. Savaş başlatmak için doğru zamanda doğru yere atacağınız bir ulti ile rakibin saldırı veya yetenek gücü taşıyıcılarının çok zor durumda kalmasına ve takımınız tarafından çabucak katledilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde takımınızdan uzak tutmak istediğiniz şampiyonları uzaklara fırlatabilirsiniz. Artık hazır olduğunuza göre top (ya da fıçı) sizde. İyi oyunlar.

Gragas

YORUMLAR
Parolamı Unuttum