League Of Legends Şampiyon Rehberi - Vİ

Piltover Fedaisi

Piltover’ın en yetenekli polisinin olmadığı bir Lig düşünebiliyor musunuz? Hem de en gelişmiş teknoloji ürünü eldivenleriyle? Bu mümkün değil sanıyorum. Piltover’ın asayiş fedaisi Vi’ı artık herkes tanıyor (ismi “vi” değil, “vay” okunuyor). Devasa eldivenleri ve inanılmaz gücünün yanı sıra sert mizacı ile gönüllerimize taht kuran Vi’ı bu sayımızda ormancı rolüyle sizlere anlatacağım. Vi, bu sezonun en çok tercih edilen ormancılarından biri ve oyuna yeni başlayan oyuncular tarafından da seviliyor.

VI NEDEN BU KADAR ÖZEL?

Ormancı şampiyonların genel olarak en önemli özellikleri koridorlara ani saldırılar düzenleyebilecek yetenekleri olması, ormanı hızla temizleyip canavarlardan en az hasarla kurtulmaları ve takım savaşında takımı koruyabilecek ya da direkt Saldırı/Yetenek Gücü taşıyıcılarından birini devre dışı bırakabilecek bir yapıya sahip olmalarıdır. Vi da ani saldırılar düzenleyebilen, zırh kırabilen, alan etkili hasar verebilen, hedef odaklı saldırısı olan ve sersemleten bir şampiyon. Kısacası ormancılık rolü için ideal şampiyonlardan biri. Şimdi gelelim oyunumuza. Mavi güçlendirme ile oyuna başlamamızın ardından şampiyonumuzu üçüncü seviyeye taşımak için tercihen önce ifritlere gidiyor, ardından kırmızı güçlendirmeyi alıyoruz. Bundan sonra artık herhangi bir koridora baskın yapabilir veya ormanda dolaşıp kendimizi geliştirmeye devam edebiliriz. Erken baskın yapmak istiyorsak ilk üç seviyede en kolay yer orta koridor. Sebebi ise şu: Orta koridordaki (Zed, Galio vs. yoksa) yetenek gücü taşıyıcısı olan şampiyonların can ve zırh değerleri düşüktür. Bu şampiyonları aradan çıkarmamız daha kolay ve Vi’ın ilk kanı paylaşması için biçilmiş kaftan. Orta koridordaki takım arkadaşınızın yardımı ile bunu kısa zamanda başarabilir, ardından diğer koridorlara geçebilirsiniz. Alt koridora mümkün olduğunca nehir çalılarından girmemeye çalışın. Bu esasında biraz Vi’a özel bir durum ve nedeni basit: Q yeteneğinizin sersemletme etkisini kullanabilmek. Takım arkadaşlarınız yapabiliyorsa koridorlarını yeterince ileri sürdükten sonra koridor içerisindeki arka çalılardan sinsice yaklaşın ve rakibinizin yaklaşmasını bekleyin. Böylece Q yeteneğiniz ile sersemletme etkisi verip baskından daha kolay bir skor kazanabilirsiniz. Tabii destek oyuncunuz ya da koridor oyuncunuzun çalıda totem varsa temizlemesi gerekmekte; bu artık sizin takım içi diyalogunuza bağlı. Unutmadan, takımınızın destek şampiyonunu yormadan Ejderha’nın önüne bir totem bırakabilirsiniz :) Thresh, Vi’ı kombine edebileceğiniz ve alt koridoru kazanmanızı kolayca sağlayabilecek bir şampiyon. Thresh’in bırakmış olduğu fenere tıklayıp ani bir baskın ile Q yeteneğinizi kombinasyon halinde kullandığınız zaman baskında başarılı olma şansınız yükseliyor. Böylece koridorda takım arkadaşlarınızı öne taşımış oluyor herhangi bir skor alamasanız da yüksek hasar bırakmanız sebebi ile minyon farkının kolayca açılmasına olanak sağlıyorsunuz. Unutmayın ki oyun başında skor almanızın yanı sıra koridoru öne geçirecek baskınlar da takımınız için en az skor kazanmanız kadar önemli. Karşı takımın herhangi bir geri çekilmesi aradaki altın farkının açılması anlamına gelebilir. League of Legends’da oyunu skor değil altın farkı kazandırır.

ALTIDAN SONRA

Buraya kadar olan kısım altıncı seviyeye kadar olması gerekenlerdi, şimdi ise altı ve altıdan sonrasını anlatacağım. Altıncı seviyeye geldiğinizde işler sizin için daha kolay bir hal alıyor. Vi’ın herhangi bir koridorda yapacağı baskınlar ulti’niz hazır olduğunda sizin için çocuk oyuncağı. Rakibinizi kaçırma şansınız düşük ve yeterli donanıma sahipsiniz. Herhangi bir takım savaşında savaşı başlatan ve bitiren taraf olabilirsiniz.

Vi ile doğru şampiyona odaklandığınız an savaşın seyri size dönebilir. Saldırı ya da Yetenek Gücü taşıyıcılarından birine yapacağınız odaklanma karşı takımın bütün dikkatini size çekmesine yol açacak ve bu sebeple de takım arkadaşlarınızın kısa sürede savaşı kazanacak vakit bulmasını sağlayacaktır. Peki, Vi nasıl oynanabilir? Arkadaşlar, Vi oynadığınızda benim yegane tavsiyem yarı-tank olarak oynamanız yönünde. Yani hem saldırı hem de tank yönünüzün ağır bastığı bir envanter seçmeniz daha doğru olacaktır. Ancak takımınızda yeteri kadar tank şampiyon varsa (destek ve üst koridor oyuncunuz mesela) şampiyonunuzu saldırı gücüne dayalı olarak geliştirmeniz takım savaşlarında yüksek hasar vurmanıza sebebiyet verecektir. Böyle bir konumda bir suikastçı gibi savaşa aniden dahil olup saldırı ya da yetenek gücü taşıyıcısını aradan bir anda çıkartmanız söz konusu olacaktır.

Uzun Lafın Kısası Vi ile oyun başında bir iki skor topladıysanız mutlaka yarı-tank oynayın. Orman konusunda biraz fazla pratik isteyen bir şampiyon ve birçok dereceli oyunda yasaklandığını da unutmayın. Eğer ki şu ana kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız ve kaybettiniz. Vi, mutlaka denemeniz gereken bir orman şampiyonu.

viiç

YORUMLAR
Parolamı Unuttum