League Of Legends Şampiyon Rehberi - Wukong

En sevdiğim ormancı şampiyonu yazma fırsatını bana tanıyan sevgili Emir’e sonsuz saygı ve sevgilerimi göndermek istiyorum. Herhalde daha güzel bir kıyak geçemezdi bana. Gelelim fasülyenin faydalarına... Maymun Kral Wukong, ismini Wuju stilinden almakta. (Master) Yi ve Kong’un karşılaşması sonucu Yi’nin Wuju stilini öğretip ardından Kong’un adını WuKong olarak değiştirmesinin sonucunda kendisi League of Legends’a katılmış bulunuyor. (İyi ki de yapmış, aslan Yi!)

Maymun Kral’ın Krallığı Ormanındadır

Orman şampiyonları arasında en sevilen ve en çok kullanılanlar arasında gelen Wukong’u siz nasıl kullanacaksınız, başlayalım anlatmaya. Öncelikle Wukong’un genel orman şampiyonlarından farklılıklarını ele alalım: - Wukong bir kopyasını bırakıp görünmez olabiliyor. - Savaş başlatma konusunda sinsi saldırılarda bulunabiliyor. - Kopyası kaybolurken yüksek hasar veriyor. - Wukong’un hasar gücü diğer şampiyonlara nazaran biraz daha yüksek. Diğer suikastçı şampiyonlara göre Wukong daha tanka yakın oynanabilen, ama aynı zaman da saldırı gücünü geliştirilebilen bir şampiyon ve yüksek hasarlı komboları bu şampiyonu diğerlerinden bir adım ötede tutuyor. Vi gibi Wukong’la da yarı-tank oynayabiliyoruz. Şimdi başlangıç aşamasından itibaren neler yapacağımıza bakalım. Wukong’la erken baskın yapabileceğimizden ötürü ilk başta mutlaka puan vermeniz gereken yetenekler Q ve E. İlk alacağımız güçlendirme ise kırmızı. Erken baskınlar için kırmızı güçlendirmeyi aldıktan sonra tercih edebileceğiniz yegane koridor orta koridordur. Burada skor alıp almamanız önemli değil, ardından vakit kaybetmeden mavi güçlendirmeyi alıp hızlı seviye atlamaya çalışıyoruz.

Alt ve Üst Koridora baskın Yapma Taktikleri

2014 sezonunun (ormancılar için) yegane derdi görüş ziynetleri. Genellikle üst koridor oyuncuları bunu nehir tarafındaki çalılara atmak için kullanırlar. Üst koridor oyuncunuza soracağınız “Nehirde totem var mı?” sorusu sizin için doğru baskını yapmada en önemli şey. Eğer ki nehir çalısında totem varsa koridordaki takım arkadaşınıza biraz koridoru ittirmesini söyleyebilirsiniz. Ardından duvar kenarındaki arka çalıdan sinsice W yeteneğiniz ile ön çalıya geçiş yapın ve ani bir saldırı ile baskınınızı gerçekleştirin. Aynı taktiği alt koridorda da uygulamak mümkün, fakat biraz zor. Neden? Destek şampiyonları takımın totem yükünü taşıdıkları için öncelikli olarak karşı takımın destek oyuncusunun koridordaki çalılarda herhangi bir totemi olmaması gerekli (şayet gizlice yapacaksak bu işi). Esasında tüm koridorlardaki oyuncularla güzel bir diyalog içerisinde olmanız gerekli, malum, siz takımın gizli gücüsünüz. Destek şampiyonunuz sizin için totemleri temizlediği an o koridoru cehenneme çevirebilirsiniz. Wukong’un gerçekten yüksek bir hasar bırakma potansiyeli var. Aynı şekilde W yeteneğiniz ile bir anda ortadan kaybolmanızı fırsat bilip rakibinizin güçlendirmelerini çalmanız yahut ormanını işgal etmeniz de sizin için büyük hatta kocaman bir artı olacaktır.

Takım Savaşlarında Wukong Ne Yapar?

League of Legends bireysel yeteneklerin ön plana çıktığı kadar şampiyonların doğru kombinasyonlarını kullanarak güzel kompozisyonlar ortaya koyabileceğiniz bir oyundur. Wukong ulti’si de alan etkili hasar veren diğer birçok şampiyon ile uyum gösterir, “wombo-combo” yapabilmenizi sağlar. Ulti yeteneği Wukong’un asasının isabet ettiği tüm şampiyonlara hasar vermenin yanında anlık sersemletme etkisi gösterdiği için takım kompozisyonunda yer alan Miss Fortune, Ezreal, Ziggs, Nami, Thresh gibi şampiyonların yetenekleri ile kombolayabilir. Bir anda takım savaşından galip çıkabilirsiniz. Yahut siz takım savaşını başlatan taraf olursunuz, takımınız bu sırada sizi destekler ve takım savaşındaki rakiplerinizi sersemletme etkinizden dolayı saf dışı bırakırsınız. Aynı zamanda bu yeteneğinizi Katarina, Miss Fortune gibi bir şampiyonun yüksek hasarlı ulti’sini bozma amaçlı da kullanabilirsiniz. Wukong takım savaşlarında yeteneklerinden dolayı Saldırı Gücü ve Yetenek Gücü taşıyıcılarını bir anda ortadan kaldırıp skor kazanabileceğiniz bir şampiyon. Kısacası Wukong siz ne isterseniz ya da nasıl bir kompozisyonda oynamasını isterseniz o şekilde oynar. Tek düze değil, birden fazla seçenekli ve yaratıcılığın sınırlarını zorlayan bir şampiyondur. Sizin yaratıcılığınız ona güç verecek, taktikleriniz ise onu takımınıza daha çok iş yapar seviyeye taşıyacaktır.

Son Sözler

Orman rolünde oynamayı çok sevdiğim şampiyonlardan bir tanesi olan Wukong için son olarak söyleyebileceğim League of Legends’da bu kadar kolay gözüküp bu denli komplike olan şampiyon sayısı epey azdır. ARAM, Dominion gibi modlarda da epey iş çıkaran bu şampiyonu aynı zamanda üst koridorda tek başınıza da tecrübe edebilirsiniz. Dediğim gibi, Maymun Kral’ın gücü hafife alınmamalı :)

wukongiç

YORUMLAR
Parolamı Unuttum