Like a Dragon: Infinite Wealth – Hawaii, Yokohama ve Kamurocho’da Neler Yapabiliriz?

Sürüsüne bereket mini oyun bizleri bekliyor

Yakuza serisinin tanıdık mini oyunları dışında, hem bir önceki oyunda da olan ve geliştirilmiş haliyle buraya da eklenen hem de tamamen yepyeni olan mini oyunların ve içeriklerin hepsini siz Hawaii yolcuları için derledim. Aha buyrun:

Aloha Links (Sadece Hawaii): Telefona indirdiğiniz bu sosyal medya aplikasyonu, Hawaii’de arkadaş edinmeye yarıyor. Yolda yürürken aloha diye selam verdiğiniz insanlar ve birkaç çeşit hayvanla (heheh) arkadaş oluyor, bazen köşeye sıkıştırılmış olanları kurtarıyorsunuz. Bunun amacı yalnızca Kasuga’nın kişilik özelliklerini arttırmak. Ayrıca bazılarından çeşitli eşyalar da alabiliyorsunuz ek olarak. Hawaii’ye canlılık katma anlamında çok tatlı olmuş bence.

Miss Match (Sadece Hawaii): Yine telefona indireceğiniz, Tinder benzeri aplikasyon. Profilinizi oluşturup eşleştiğiniz kişiyle yazışarak buluşmaya çalışıyorsunuz. Benim deneyimim buluştuğum kişinin kız taklidi yapan sumo güreşçisi çıkması oldu :D

Reduse, Reuse (Sadece Hawaii): Sahil bölgesinde ve okyanustaki çöpleri toplayarak puan kazandığınız, puanlarla da çeşitli eşyalar alabildiğiniz çevre dostu aktivite.

Can Quest (Sadece Yokohama): Çöp toplamak demişken... Bir önceki oyunda da olan, çöp arabasıyla çöpleri hızlıca toplamaca, bu sefer Kiryu için Yokohama’da mevcut.

Tramvay (Sadece Hawaii): Hawaii’nin tüm çevresini dolaşan bu tramvaya binip şehri izleyerek yolculuk edebilir ve istediğiniz durakta inebilirsiniz.

Sicko Snap (Sadece Hawaii): Yakuza serisinde bu tarz “sapık”lar olmazsa olmuyor bildiğiniz üzere.  Tramvayda giderken etrafta gördüğünüz maskeli ve mayolu belirli tiplerin fotoğraflarını çekerek puan topluyor ve bu puanlarla çeşitli eşyalar alabiliyorsunuz. Aşırı saçma ve eğlenceli bir aktivite.

Crazy Delivery (Sadece Hawaii): Çöp toplama oyununun yemek kuryeliği yaptığınız versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Zamanla yarıştığınız bu mini oyunda bisikletle etraftaki yemekleri toplayıp çeşitli artistik hareketler eşliğinde millete teslim ediyorsunuz, ne kadar artistik hareket yaparsanız o kadar yüksek puan topluyorsunuz. Bu da aşırı eğlenceli ve puanlarla alabilecekleriniz de gayet sağlam. Zaman gömmeye değiyor yani.

Ounabara Vocational School (Sadece Hawaii): Bir önceki oyunda da bulunan sınavların Hawaii versiyonu. Çeşit çeşit konularda 5 soruluk testlere giriyor, geçtiğiniz takdirde de Kasuga’nın kişilik özelliklerini arttırıyorsunuz. Hawaii ile ilgili bayağı bilgi edindim açıkçası bu testlerle.

Photo Rally (Hawaii ve Yokohama): Telefonunuzdaki aplikasyonda verilen küçük ipuçlarına bakarak şehrin tüm bölgelerine gizlenmiş nesne, grafiti, dükkan tabelası vs. gibi şeylerin fotoğraflarını çekmece. Şehri keşfetmek için iyi bir fırsat :P Bitirirseniz çeşitli silahlardan oluşan ödüller sizi bekliyor.

Poundmates (Hawaii, Yokohama, Kamurocho): Kavgaya adam çağırma diyebiliriz. Bir önceki oyunda olduğu gibi, yan görevlerle kurtardığınız veya iyilik yaptığınız kişileri (veya mesela ıstakoz, evet ıstakoz) belli bir miktar para (+Holosko, ay yok o burda değildi, karıştı) karşılığında çağırıyorsunuz ve 2-3 tur boyunca sizinle beraber savaşıyorlar.

Ryukai Shrine Fortunes (Sadece Hawaii): Kamurocho’nun tavşan maskotu Kamulop, Japonya’dan sıkılıp Hawaii’ye gelmiş anlaşılan. Etrafta bulduğunuz fortune’ları (sakızlardan çıkan fallar gibi diyeyim tuhaf kaçmayacaksa) kendisine getirip topladığınız puanlar karşılığında çatışmalarda işinize yarayacak aksesuarlar alabiliyorsunuz.

Sujimon Battles (Sadece Hawaii): Bir önceki oyunu oynayanlar hatırlar, savaştığınız her düşman, telefonunuzdaki Sujimon aplikasyonuna kaydediliyordu ve oradan düşmanların zayıflıklarını, kullandıkları yetenekleri vs görebiliyordunuz. Bu sefer kendileri sadece kaydedilmekle kalmıyor, aynı zamanda her birini pokemon misali toplayabiliyor ve ayrı bir yan hikâye eşliğinde savaştırıyorsunuz. Sujimon’larınız 50. seviyeye kadar çıkarılabiliyor ve kaliteleri de değişiyor. Her birinin farklı element hasarları, her elementin bir diğer elemente zayıflığı vs. derken, savaşırken bunları da hesaba katmanız gerekiyor. Bildiğiniz Pokemon’un Yakuza kıyafeti giydirilmiş hali yani. Hiç bulaşmayabilirsiniz de, saatlerinizi verebilirsiniz de, tamamen size kalmış. Ama Sujimon’ların Dondoko adasında da işe yaradığını eklemem gerekiyor, ki şimdi adaya geçiyorum.

Dondoko Island (Sadece Hawaii): Eveeeet, burada da ufaktan bir Animal Crossing görüyoruz. Beklediğimden daha geniş olan adayı atıklardan temizleyip tatil köyü haline getiriyor, çiçek böcek balık topluyor, bir dolu bina ve mobilya üretiyor, adanın puanını yükseltiyor ve daha zengin turistler ağırlıyoruz. Bu kısım ana oyundan tamamen bağımsız, zamanı ayrı işliyor, saatlerce burada kalıp ana oyuna istediğiniz zaman dönüyor, aynı şekilde istediğiniz zaman da adaya geri gelebiliyorsunuz. Entrikalardan ve dövüşlerden yoruldum, biraz adayla ilgileneyim dediğiniz noktada bambaşka bir oyuna geçiş yapıyor gibi oluyorsunuz yani. Ayrıca para kazanmanın da en iyi yolu burası. Adanın kendi para birimi ayrı, ama konuklardan gelen paranın bir kısmı dolar olarak da ana oyundaki paranıza ekleniyor, yani ne kadar zengin konuk ağırlarsanız o kadar iyi para kazanmış oluyorsunuz. Para kazanmak için başka yollar da var tabii, burası da tamamen opsiyonel bir bölge, hiç zaman ayırmayabilirsiniz veya benim gibi adayı en yüksek seviyeye getirmek için saatlerinizi de gömebilirsiniz. Sujimon’larınızı da adadaki bazı işlerin başına koyabiliyorsunuz. Bir dolu absürt Sujimon olduğu için, tarlanızda çalışan birbirinden komik tipleri görmek de apayrı bir eğlence sunuyor ayrıca.

Underground dungeons (Hawaii, Yokohama): Zaman gömebileceğiniz bir diğer etkinlik de, hem Hawaii’de hem Japonya’da bulunan klasik JRYO zindanları. Odaları temizleyip, son büyük boss’u öldürüp bir alt kata inmeye dayalı. Ayrıca bulunduğunuz katta ölürseniz en başa dönüyorsunuz. “Dondoko adası ile uğraşamam, ben savaşmak istiyorum” derseniz, burası da para kazanma ve aynı zamanda karakterleriniz ve mesleklerinizin seviyelerini arttırmak için ideal. Aynı zamanda silah yapımı ve yükseltmeler için gereken temel malzemeleri de zindanlardan daha kolay topladığınız için her anlamda buraya zaman gömmek mantıklı oluyor. Bir de üstüne topladığınız puanlarla da silah ve yükseltme malzemeleri alabiliyorsunuz. Zindanlarda da radyo dinleyebildiğiniz için, ben Persona müzikleriyle ilerledim genelde, gayet manidar oldu :) New Game+ ile daha büyük ve zorlu bir zindan da açılıyor ayrıca.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum