İNCELEME: Logitech G710+

Yazmak, hiç bu kadar keyifli olmamıştı!

Organize Sanayi'nin kapısından içeri adımını atan ikinci mekanik klavyeye merhaba deyin. "Hi!, Helöv" falan da demenize gerek yok hem, Türkçe biliyor kendisi. Evet yanlış duymadınız; hem Türkçe, hem mekanik, hem de Logitech G serisi bir klavye bu. Yani dibine kadar da oyuncu!

Klavye Diye Nicesine Sarıldım
Aslında nicesi falan değil, Post Mortem bölümünde bu sayfalarda da konuk ettiğim ve 9 senedir inatla çalışmaya devam eden turuncu bir klavyem var sadece (yanlış hatırlamıyorsam ilk aldığımda beyazdı). O inat etti bozulmuyor, ben inat ettim o bozulana kadar klavye almayağım. Gerçi bu inatlaşmanın sonucunda olan bana oluyor ama olsun. Organize Sanayi de olmasa gözümüz klavye görmeyecek vallahi.

G710+'ı masanızın üstüne koyduğunuzda gözünüze üç renk çarpacak: Turuncu, gri ve siyah. WASD ye yön tuşlarının metalik gri olması, 4 kademeli beyaz arka aydınlatmaya sahip ürünün daha profesyonel görünmesini sağlıyor (dilerseniz sadece WASD ve yön tuşlarını da kademeli olarak aydınlatabiliyorsunuz). Klavyenin solundaki 6 adet programlanabilir G tuşunu çevreleyen turuncu da, bu profesyonelliğe bir renk getirmiş. Tamamen gri ve siyah olan bir tasarıma sahip bir klavyeyle oyun oynamak ne kadar eğlenceli olabilirdi ki zaten?

Benim Sadık Yarim G710+ İmiş
"5 dakikadır bir mekanik muhabetidir dönüyor. Nedir bu?" diye soranınız olabilir. Sonuçta, ülkedeki mekanik klavyelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Her tuşun altında ayrı birer mekanik anahtarın bulunduğu bu klavyeler, geleneksel klavyelere göre daha uzun ömür, daha yüksek tepki süresi ve daha keyifli kullanım gibi artılar sunuyorlar. Daha ağır olmaları da bir artı olarak sayılabilecekken, biraz gürültülü olmaları sıkıntı çıkarabiliyor. Bu klavyede kullanılan Cherry MX Brown anahtarlarla bunun epey önüne geçilmiş; ancak yine de, özellikle yazı yazarken klavyenin biraz gürültü çıkardığını belirtmekte fayda var.

Ama bu bir oyuncu klavyesi değil mi, kim takar çıkardığı azıcık gürültüyü? Eşzamanlı olarak 26 farklı tuşa birden basabildiğimiz G710+ (duy bunu ey 3 tuşa birden basınca alarm veren klavyem!) ile, Windows tuşunu da etkisiz hâle getirebiliyoruz. Oluşturduğunuz ve 70MB'lık hafızasında saklayabildiğiniz üç farklı kulanıcı profiliyle, herkesin ayarları/makroları kendine ayrıca. Medya tuşları, ses ayarı ve bir adet USB 2.0 girişi de klavyenin ekstraları arasında.

G710+, Mekanik Oyunlar Diler
Neyse ki incelemeleri yazmaya daha yeni başladım. Bu klavyeyi bana verseler sabahlara kadar yazar, tüm Oyungezer'i tek başıma çıkarırım be, heheyt! Neyse şimdilik Organize Sanayi'yi bitireyim de, gerisine sonra bakarız. Fiyatı birazcık tuzlu olduğundan ve benim boyu devrilesice klavyem dimdik ayakta durduğundan dolayı evimde kullanamayacağım nasıl olsa. Tadını çıkarayım.

KÜNYE
Performans: 5
Fiyat: 3
Artılar: Mekanik, Türkçe Q, Oyuncu
Eksiler: Yok
Üretim: Logitech www.logitech.com
İthalat: Logitech www.logitech.com
Fiyat: 324TL (KDV Dâhil)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum