Marathon'un Eski Yönetmeni Christopher Barrett, Taciz Suçlamaları İle Karşı Karşıya

Stüdyodan kovulmasının nedeni de buymuş.

Bungie'nin yeni oyunu Marathon'dan en son haber aldığımızda takvimler Mart ayını gösteriyordu. İddialara göre Bungie, sessiz sakin Marathon'un başındaki ismi değiştirmeye karar vermişti. Valorant'ın yaratıcılarından olan Joe Ziegler'ın gelişine şaşırmamıştık. Fakat Christopher Barrett'ın ayrılması ilginç bir gelişme olmuştu.

Barrett, oyuncular tarafından tanınan isimlerden biri. Halo ve Destiny gibi dev oynlarda tasarımcı ve yönetmenlik görevi üstlenen Barrett, 25 yıldır da Bungie'de çalışıyordu. Bloomberg'in yeni haberine göre ise Barrett'ın stüdyodan ayrılmasının arkasında ciddi taciz suçlamaları bulunuyor.

Bungie'nin, yaklaşık 8 kadın çalışandan gelen şikayetlerin üstüne araştırma yaptığı öne sürülüyor. Barrett'ın bu çalışanlara "doğruluk mu cesaret mi?" oynamak istediği; hatta Bungie içindeki gücünden ve zenginliğinden bahsederek şirket içerisindeki kariyerlerine "yardımcı olabileceğini" söylediği belirtilmiş.

Bazı kaynaklara göre ise Barrett, bu kişilere flörtöz mesajlar atmış hatta bazılarıyla "takılmak" istemiş.

Bloomberg'e konuşan Barett, tüm iddiaları reddediyor. Yaptığı açıklamada çalışanlara karşı sadece saygı duyduğunu ve iş arkadaşlarına destek olmak istediğini söyleyen Barrett, bu kişileri de "yakın arkadaşları" olarak gördüğünü ifade etmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum