Metro 2033'ün Yazarı Artık Rusya'nın Arananlar Listesinde

Dmitry Glukhovsky 10 yıl hapis cezası tehdidiyle karşı karşıya

Aynı isimle müthiş bir video oyun serisine de konu olan ünlü bilimkurgu romanı Metro 2033 ve devam kitaplarının Rus yazarı Dmitry Alekseyevich Glukhovsky, Rusya'nn Ukrayna'yı işgalini eleştirdiği için ülkesi tarafından arananlar listesine alındı.

Rusya hükümetinin Mart ayında çıkardığı bir kanun Rusya'nın Ukrayna'daki işgaliyle ilgili bağımsız haberciliği ve protestoları suç olarak kabul etmişti. Glukhovsky de bu kanunun üzerine 12 Mart'ta Instagram'da aşağıda göreceğiniz paylaşımı yapmıştı:

Glukhovsky, bu yüzden "Rus Federasyonu Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmakla" suçlandığını açıkladı. Bu açıklamasına şu sözlerle devam etmiş ünlü yazar: "Orada söylediğim her şeyi tekrarlamaya hazırım. Savaşı durdurun! Bunun koskoca bir ulusa karşı yapılan bir savaş olduğunun farkına varın ve durdurun!"

Reuters'in haberine göre Glukhovsky bu kanun çerçevesinde hapis cezası tehdidiyle karşılaşan "ilk önemli kültürel figür" oldu. Yazar şu an Rusya'da bulunmuyor ama bu suçlamalardan ceza alıp almayacağı, alırsa neler olacağı merak konusu.

YORUMLAR
waltran
9 Haziran 2022 18:27

dimitry amca adam gibi adamdir, sayesinde serinin oyunlari bu kadar atmosfere sahipti. zaten metro 2033'u de fiziksel olarak basilmadan once internette bedava yayinladi diye hatirliyorum

yrgn
9 Haziran 2022 15:44

Irak'ta, Suriye'de ve daha nicelerinde neredeydi şu iki yüzlüler...Herkes işine gelen fırsatın peşinde.

waltran
yrgn
9 Haziran 2022 18:24

irak'i isgal eden ulke amerikaydi ve butun dunya karsiydi buna. suriye ise isgal edilmedi, ic karisiklik, bambaska bir durum. 

su gereksiz sacma ve haksiz romantikliginizi lutfen gidin sag haber sitelerinde kusun. 

waltran
waltran
17 Temmuz 2022 13:32

Tamam, sizler haklısınız. Ukraynalıların canı Iraklılar ve Suriyelilerin canından daha değersizdir, şimdi net şekilde oturdu.

işte "insan" kendisinin de insan olduğunu sanıyor ama naparsın hepimiz insanız ;)

hadi çık şimdi bu kapsamın içinden.

 

M. Yılmaz
waltran
10 Haziran 2022 18:53

OGZ bir oyun sitesi. Sağcısı solcusu her fikirden insan var aramızda. Kimsenin kimseyi bir yere gönderme hakkı da yok. (Bu arada siz romantizmden bahsedince aklıma geldi. "Sarı saçlı mavi gözlü insanlar" söylemi ile Hugo'nun Mavi Gözlü Yunan Çocuğu romantizmi ne kadar da birbirine benziyor. Irak ve Suriye'nin işgalinde böylesini hiç görmemiştik gerçekten.)

sSnake
waltran
10 Haziran 2022 13:14

Öncelikle savaşın her türlüsü çirkindir diye en baştan parantez içine alalım. Irak işgaline bütün dünya karşıydı savunmanız doğru değil. Avrupa ve Amerika'da sadece azınlık bir kesim karşı durmuştu ki bu da hükümetlerini caydırmaya yetmedi. Geri kalan kimsenin umrunda değildi ve hatta vurulmasında Türkiye birinci elden müttefik oldu Amerika ile. İncirlik üssünü açıp orayı bombalayan Amerikan uçaklarının kalkışına, işgaline dek. Hatta Amerika'nın Büyük Ortadoğu projesi faaliyetlerinin yeşil ışığı bu sayede yakıldı. Bugün savaşı başlatan ülke olarak Rusya'ya oyun stüdyolarının bile boykot çektiği bir ortamda savaş üssü ile destek vermenin farkını görebilirsiniz. Türkiye'yi kara kaşı kara gözü için NATO ülkesi seçmediler herhalde.

yrgn
waltran
9 Haziran 2022 18:29

Sağını solunu gönlünce ayırabilirsin, her türlüsünün boş olduğunu göremeyecek durumdaysan bu yazılanında ne anlattığını anlayacağına şüpheyle yaklaşıyorum. Eh bu durumda cevaplamakta boş bir uğraş ama işte insan yinede karşısında bir insan var diye düşünüyor.


Parolamı Unuttum