Microsoft Kendi Mobil Oyun Mağazasını Açıyor

Apple ve Google'a rakip

Microsoft, Temmuz ayında Apple App Store ve Google Playstore'a alternatif olarak kendi mobil oyun mağazasını açacak.

Tarayıcı tabanlı çalışacak olan bu mağaza ilk olarak Microsoft'un kendi oyunlarıyla başlayacak, Candy Crush Saga gibi artık Microsoft'a ait olan oyunların oyun içi satın alımlarında indirimler sunacak. Microsoft sonraki zamanlarda ise mağazayı diğer yayıncılara da açacak.

Xbox Başkanı Sarah Bond, mağazanın uygulama değil de tarayıcı üzerinden çalışacak olmasını "kapalı ekosistem mağazalarının politikalarından bağımsız olarak tüm ülkelerde ve tüm cihazlarda erişilebilir olmasını istemelerine" bağlıyor.

Bond "nerede olursanız olun, kütüphaneniz de, kimliğiniz de, ödülleriniz de sizinle birlikte gelecek, tek bir ekosistem içinde kilitli olmayacaksınız" diyor. Microsoft'un ünlü çok-platformlu oyunu Minecraft da web mağazasında yerini alacak oyunlardan biri.

"Web-tabanlı mağaza, kökleri oyunculukta olan güvenilir bir uygulama mağazası inşa etme yolculuğumuzun ilk adımı" demiş bir başka Xbox temsilcisi de.

Mobil oyunlar söz konusu olduğunda Apple ve Google'un nasıl bir hakimiyete sahip oldukları hepimizin malumu, bu iki firma da satışlardan yaklaşık %30 pay alıyorlar. Microsoft aynı Epic Games Store'un Steam karşısında yaptığı gibi rekabetçi bir kesintiyle ortama girerse, Google ve Apple'dan ciddi ölçüde oyuncu transfer edebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum