Microsoft'tan Halo 5 için İddialı Açıklamalar

Halo 5 için beklenti daha da yükseliyor

Bu sene içerisinde Xbox One’ın en ağır toplarından olan Halo 5: Guardians için büyük sözler sarf edildi.

Microsoft’ta oyun bölümünün pazarlama kısmından sorumlu ismi Aaron Greenberg verdiği yeni röportajda önemli açıklamalar yaptı. Greenberg ilk olarak Xbox One’a gelecek olası özel sürümlerden bahsetti.

“Konsollar için harika işler çıkaran bir ekibimiz var. Biz de bu yüzden kendilerinin her oyun için özel konsol üretmesini istiyoruz. Fakat perakendeciler ürettiğimiz her konsolu alamaz ve biz de on iki farklı versiyon üretemeyiz. Bu yüzden en iyisini seçmek zorundayız.

“Yıl sonu için birkaç planımız var ve eminim ki bazı özel sürüm planlarımızı duyunca çok sevineceksiniz. Bunun yanında harika oyunlarımız da geliyor. Daha şubat ayında olduğumuz olduğumuz için planlarımızdan henüz bahsetmeyeceğim, ama çıkartacağımız işlerden çok memnun kalacağınıza inanıyorum.”

Bu açıklamadan sonra Aaron Greenberg, Halo 5: Guardians’a geçti.

“Halo 5 devasa olacak. İşimizi doğru yaptığımız takdirde oyun eğlence sektöründe bu senenin en iyi yapımlarından biri olacak. Master Chief ve Locke arasındaki olayın da tam bir pazarlamacı rüyası olduğunu düşünüyorum. Oyun inanılmaz yenilikçi olacak. Bence Halo 5, 343’ün rüyasını kurduğu bir oyun ve çenemizi düşürmek için yenilik konusunda büyük bir çaba gösteriyorlar.

“Amacımız oyunlarımızdaki kaliteyi olabildiğince arttırmak ve pazarlamada da aynı kaliteyi izlemek. Bu bizim için büyük bir mücadele. Ancak 343’ün ortaya koyduğu ürünün harika olacağına dair şüphem yok.

“Oyunun çok derin bir hikayesi var. Bir filmi oynadığımı hissediyorum. Hikaye modlarını çok severim. Multiplayer’ı da eğlenerek oyarım ama bir hikayenin içine tek kişi veya co-op olarak girmeye bayılıyorum. Halo’da da tam bu istediklerim var ve aynı zamanda multiplayer’da da birçok yenilik yer alıyor. Bu sebeple geliştirici ekibin Halo 5 için yaptıkları işten dolayı çok heyecanlıyım. Daha fazla detayı ilerleyen zamanlarda vereceğiz.”

Bu sözleri okuduktan sonra Aaron Greenberg işiyle doğru orantılı bir şekilde açıklama yaptığınız söyleyebiliriz. 2014’ten beri artık iddialı sözlere daha bir şüpheyle yaklaşır olduk. Yine de umarız ki Halo 5, Greenberg’ün söylediği gibi harika bir yapım olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum