Minecraft’ın Mucidi Notch’tan Twitter İtirafları

Tatlı bir emeklilik.

Markus ‘Notch’ Persson, Minecraft’ın arkasındaki isim, firması Mojang’ı Microsoft’a satmasının ardından birazcık kayıplara karışmıştı.

Tabii Baverly Hills’teki en pahalı evi alıp içine yerleşerek yine dikkat çekmeyi başarmış olsa da, oyun dünyasında şimdilik Notch açısından sessizlik hakim. Bir nevi emeklilik yaşıyor diyebiliriz kendisi için.

Ama Notch hakkında, özellikle Mojang’ı Microsoft’a sattışı için “sellout” (kişisel çıkarları için davaya ihanet eden) sözü çokça kullanılıyor. Bu süreçte Twitter’da bir takipçisiyle konuşan Persson, her ne kadar konuştuğu kişi onu öyle görmese de o kendisini biraz da olsa ihanet etmiş gibi gördüğünü belirtmiş. Gerçi yine de yaptığının doğru olduğuna inancı tam.

Tabii şu anda oyun dünyasında yeni ve büyük bir oyun projesiyle yükselmemesi mevzusunu da biraz açıklamış. Notch, Mojang Microsoft’a satılmadan önce zaten oyunun ekibinden uzaklaşmıştı. Hatta 0X10c adında bir bilimkurgu projesi bile vardı. Ama tabii Minecraft gibi bir devi aşabilmek, onun başarısıyla kapışabilmek mümkün gelmemiş kendisine.

En azından artık kod yazmanın ve oyun geliştirmenin tekrar eğlenceli, hobi olan kısmına vermiş kendisini. Görünüşe göre bir prototip arıza çıkardığında da kimse başına ekşimiyor, bu da kendisini memnun ediyormuş.

VG247’ye Tweet’lere dikkat çektiği için teşekkürler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum