Minecraft Temalı Bir RTS Geliyor Olabilir

Bir sen eksiktin

Dünyanın en çok satan oyunu olmayı başaran Minecraft, farklı maceralara yelken açmaktan da geri durmuyor. Daha önce aksiyon odaklı TellTale Games oyunları ile karşımıza çıkan Minecraft, geçtiğimiz yıllarda Diablo klonu olan ARPG Minecraft Dungeons ile de dikkat çekmişti. Şimdi ise sırada Minecraft temalı bir strateji oyunu var...

Sektörün önde gelen isimlerinden ve Giant Bomb'un kurucularından olan Jeff Gerstmann, kendi Twitch kanalında başladığı canlı yayınlara bomba gibi haberler ile giriş yaptı. Bu haberlerden biri de, Microsoft ve Mojang'ın Minecraft temalı bir RTS planladığı iddiasıydı. Oyunun bir "yan oyun" olduğunun altını çizen meslektaşımız, projenin bir kod adı olduğunu bile belirtmiş.

Oyunda yine Minecraft'ın Steve'ine benzer bir karakteri kontrol edeceğiz. Gerçek zamanlı stratejilerden tanıdığımız yöntemler ve mekanikler ile bazı düşman mobları ortadan kaldırmamız gerekecek. Üçüncü şahıs kamerası ile oynanacak oyunun bildiğimiz detayları ise bundan ibaret. Bakalım Mojang bu oyunu ne zaman tanıtacak?

YORUMLAR
waltran
9 Haziran 2022 18:08

RTS olmasi tur icin iyi, fakat aynisini Minecraft icin soyleyebilir miyiz bilemiyorum. Cocuklara hediye olarak RTS aldirip sonra markadan sogutabilirler :D Gerci sadece tek karakterin TPS olarak kontrol edildigi bir oyun nasil RTS oluyor onu tam anlayamadim, projenin tam olarak ne oldugu belli degil gibi.

Parolamı Unuttum