MSI, yeni el konsolu MSI Claw 8 EX AI Plus'ı birkaç hafta önce duyurmuş ama bir fiyat açıklamasında bulunmamıştı. Teknik özelliklerine bakıldığında bunun pahalı bir el konsolu olacağını tahmin ediyorduk ama açıkladıkları fiyat gerçekten de dudak uçuklattı. Tam tamına 1800 dolar. Yani işin içine vergisini, osunu busunu koymadan bile 80 bin liranın üzerinde bir fiyattan bahsediyoruz.
Karşılaştırma yapmak için söyleyeyim. Steam Deck'in yeni zamlanan fiyatı, en üst model için 789 dolar. ROG Xbox Ally X'in 24GB RAM ve 1TB diskli en üst modelinin fiyatı 1000 dolar. Yani MSI Claw 8 EX AI Plus, bu iki üst seviye cihazın toplam fiyatına eşit bir fiyattan satılacak.
MSI Claw 8 EX AI Plus, Intel'in yeni Arc G3 Extreme işlemcisine sahip, içerisinde 32GB RAM ve 1TB SSD bulunuyor. Fiyatının bu kadar yüksek olmasında elbette bellek ve depolama fiyatlarının artışının etkisi vardır ama diğer cihazlarla arasındaki bu uçurumu açıklamaya da yeterli olmuyor bence.
Dahası, MSI ürün pazarlama başkanı Andy Chu da fiyatın farkında ama bunu savunurken kurduğu cümleler de ilginç.
"Belki geçmişte, örneğin Steam Deck fiyat bakımdan gerçekten erişilebilirdi, yani satın almadan önce iki kez düşünmek gerekmeyebiliyordu. Ama şu an Steam Deck de çok pahalı. Yani bu yeni el konsolunun gerçek potansiyelini ve yetkinliğini de göz önüne almak için iyi bir zaman bu." diyen Chu, "Yeni bir fiyat artış dönemi de çok uzakta olmayabilir" diyerek "alacaksanız daha da pahalanmadan alın, sonra bu 1800$'ı da ararsınız" demeye getiriyor.
Sözlerini de "Bizim ve oyuncular için zor bir yıl olacak" diye tamamlamış. Tüm bunların ardından MSI Claw 8 EX AI Plus'ın satış rakamlarının ne olacağını gerçekten çok merak ediyorum.
















