Neil Druckmann, Yapay Zekanın Hikaye Anlatımına Büyük Katkısı Olacağını Düşünüyor

Bırakalım her şeyi yapay zeka yapsın

Naughty Dog'un ünlü ismi Neil Druckmann, yapay zeka teknolojisinin içerik üretme şeklinde devrim yaratacağını düşündüğünü söyledi. Tabii beraberinde getirebileceği sorunlar da göz ardı etmeyerek.

Druckmann gelecek 10 yılda hikaye anlatımı ve teknoloji birleşiminin ne gibi sonuçlar doğurması beklediğini anlatırken, teknik yetenekleri olmayan kişilerin bile akıllarındaki fikirleri hayata geçirmelerinin daha kolaylaşacağını söyledi.

"En yeni teknolojilerle geleneksel hikaye anlatımının heyecan verici birlikteliğinin bizi aslına uygunluğun sadece gerçekçiliğe ulaşmakla değil, aynı zamanda son derece stilize görsellerden ultra gerçekçi olanlara kadar spektrumu genişletmekle ilgili olduğu bir geleceğe ittiğine şahit oluyoruz." diyen Druckmann buna AI örneğini vermiş.

Her ne kadar çözülmesi gereken bazı sorunları olsa da teknolojinin kendisinin oyun geliştirme sürecine büyük katkıları olacağını düşünüyor: "AI çözmemiz gereken bazı etik sorunları olsa da içeriklerin yaratılma tarzında devrim yaratacak" diyor Druckmann.

Druckmann bence burada talihsiz bir örnek de vermiş teknoloji gelişiminin hikaye anlatımına etkisi konusunda. "Jak and Daxter'ı elle anime ederken Uncharted'da hareket yakalama teknolojisine geçtik ve hikaye anlatımımız bariz biçimde gelişti" demiş ama el çizimi grafikleri "eskide kalan bir şey" olarak nitelemesi bana pek de doğru gelmedi. Hele ki burada Jak and Daxter gibi sevilen bir seri söz konusu. Oyun dünyasında elle çizilmiş grafikler ve hareket yakalama teknolojisi bir arada bulunabilir sonuçta, illa biri diğerini domine edecek diye bir kaide yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum