Advertisement

Netflix Geeked İkinci Günden Öne Çıkanlar

Yine bir yerlerden Zack Snyder çıktı

Yaz döneminin resmen başlamasıyla birlikte Netflix adeta bir gövde gösterisiyle kullanıcılarına şov yapmaya başladı. Ayın 6'sında başlayan Netflix Geeked etkinliği hız kesmeden devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde de yine bol bol video izledik ve yeni haberler öğrendik. İlk günü yayın servisinin amiral gemisi olan dizilere ayıran Netflix, ikinci günde ise yayın servisine özgün olacak yeni filmlerini tanıttı. 

Etkinliğin üçüncü gününde bu kez animasyonlara ayıracak olan Netflix, dördüncü günü ise sadece ve sadece Stranger Things için kullanacağını açıkladı. Ayın 10'unda yani etkinliğin son gününde ise hem oyun uyarlamalarına hem de Netflix'in yeni girmeye başladığı oyun sektöründeki yapımlarına göz atacağız. İlk günden öne çıkan gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz. İkinci günde gösterilen yapımlardan öne çıkanlar ise şu şekilde; 

Chris Williams Önderliğinde Açık Denizlere Bir Yolculuk: The Sea Beast

Daha önce Big Hero Six ve Moana gibi yapımlardan da tanıdığımız Akademi ödülü sahibi Chrils Williams bu kez Netflix için şahane bir animasyonla karşımıza çıkacak. The Sea Beast ile birlikte epey tuhaf ve korkunç yaratıkların yer aldığı açık denizlerde, canavar avcılarına katılacağız. Hikayenin büyük kahramanı Jacon Holland ve genç Maise Brumble'ın bu epik yolculuğu gerçekten heyecan verici duruyor. Şahane fragmanın da etkisiyle birlikte ikinci günün en çarpıcı işlerinden birisi de Sea Beast oldu. Seslendirmen kadrosunda Karl Urban, Zaris-Angel Hator ve Jared Harris gibi isimlerin yer aldığı The Sea Beast, 8 Temmuz günü izleyicilere sunulacak. 

Norveç'te Troll Saldırısı! 

Netflix'in en güzel yanlarından birisi çok fazla ülkenin kendi kültürlerinden içeriği global bir alanda sunabilmesini sağlaması. Bu kez bizleri Norveç'e götürüp Norveç sineması ve kültürüyle tanıştıracak olan Troll filmi de tam olarak böyle bir proje. Dovre Dağı'nın içerisindeki devasa Troll'ün uyanıp Oslo'ya doğru bir yıkım yolu izleyeceği filmden ilk tanıtım fragmanı da görücüye çıktı. Norveç folklorunun önemli bir parçası olan Trolllere başka bir perspektiften bakacak olan filmin senaryosunu Espen Aukan kaleme almış. Roar Uthaug'un yönetmenliğini üstlendiği filmin henüz resmi bir yayın tarihi yok ancak bu yıl içerisinde izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Sendikalı Vampir Avcıları - Day Shift 

Vampir olan her yerde vampir avcılığı oldukça saygın bir meslektir. Hele ki bu avcılar sendikalaşırsa ve sarımsak fiyatlarında indirim talep ederse hem Taşköprü esnafını hem de vampirleri oldukça zor günler bekliyor demektir. İşte tam da böyle bir konuya parmak basacak olan Day Shift filminde Jamie Foxx'u aile babası bir işçi olarak göreceğiz. Ancak Foxx'un asıl işi tahmin edebileceğiniz üzere vampir avcılığı. Kendisi ayrıca Uluslararası Vampir Avcıları Sendikası'nın da bir parçası olacak! Filmden gelen ilk görüntüler ise oldukça eğlenceli gözüküyor. Foxx'un yanı sıra kadrosunda Snopp Dogg gibi bir ismi de barındıran Day Shift'in yönetmenliğini ise J.J. Perry üstlendi. Sendikalı vampirlerin hak arama macerası 12 Ağustos günü gösterime girecek.

İspanyol Dizileri Sevenler İçin Yeni Bir Kabus Yakıtı: Killer Book Club

Etkinliğin ikinci gününde belki de hakkında en az şey öğrendiğimiz film Killer Book Club oldu. İspanyol korku filminin açıklamasını kısa ve öz tutan Netflix, "Oldukça gizemli ergenler ve tuhaf bir palyaço... Daha ne isteyebilirsiniz ki? Killer Book Club, yeni bir İspanyol korku filmi yakında Netflix'e geliyor." ekipten ilk fotoğrafı da paylaşan Netflix, henüz filmin yayın tarihini veya fragmanını paylaşmadı. Ancak içerisinde korkunç bir palyaço ve tuhaf ergenler olan her yapım mevcut konjonktürde muhakkak kendisine izleyici bulacaktır. 

Yine Norveç'teyiz Ancak Bu Sefer Konumuz UFOlar! - Blasted 

Geeked'ın film gününde öğrendiğimiz bir başka Norveç yapımı ise Blasted oldu. "Ufolardan önce kardeşler!" mottosuyla tanıtılan Blasted filmi tam olarak bir bilim-kurgu/komedi filmi. İki eski çocukluk arkadaşı Sebastian ve Mikkel'in bekarlığa veda partisiyle başlayan serüveni en nihayetinde uzaylı avlayarak dünyayı kurtarmaya çalışmakla sonuçlanacak. Konunun absürtlüğü ve karakterlerin laser tag geçmişi olayı daha da ilginç hale getiriyor. Martin Sofiedal'ın yönetmenliğini yaptığı film 28 Temmuz günü izleyicilerle buluşacak. 

Wendell & Wild İle Birlikte Tuhaf Bir Yolculuk Bizleri Bekliyor

Netflix'in kendi animasyon stüdyosuyla birlikte Monkeypaw, Gotham Group ve Principato-Young Entertainment'ın güçlerini birleştirdi. Gerçekten büyük bir emek sonucu ortaya çıktığı belli olan Wendell & Wild filmi baştan sonra stop-motion tekniğiyle hazırlanmış. Henry Selick'in yönetmenliğini üstlendiği bu komedi/korku türündeki fantastik filmde Selick'in daha önceki işi Coraline esintileri de mevcut. Keegan-Michael Kay ve Jordan Peele'in başrollerinde yer aldığı bu şık animasyonu 22 Ekim günü izleyebileceğiz. 

Netflix'in Chris Hemsworth Sevdası Spiderhead İle Devam Edecek

Temmuz ayında vizyona girecek olan Thor: Love and Thunder öncesi Chris Hemsworth'ü bir kez daha göreceğiz. Netflix ile Hemsworth ortaklığının yeni filmi Spiderhead de Geeked'ın ikinci gününde detaylıca gördüğümüz yapımlardan birisi oldu. Miles Teller ve Jurnee Smollett'in canlandırdığı iki denek üzerinde zihin değiştiren deneyler yapan Chris Hemsworth bu haliyle de yeterince karizma olmuş. Son dönemin en başarılı filmi Top Gun: Maverick'den de tanıdığımız Joseph Kosinski'nin yönetmenliğini yaptığı filmin çıkış noktası ise George Saunders'ın yazdığı Escape From Spiderhead isimli kısa hikaye. 17 Haziran günü gösterilecek olan film konusu ve kadrosu itibariyle epey merak uyandırıyor.

Yine Bir Yerlerden Zack Snyder Fırladı: Rebel Moon 

Hakkında yapılan tartışmalar bir kenara dursun Zack Snyder tuhaf hikayeleri, ağır çekimlerle anlatmaya devam ediyor. Bilim-kurgu/macera türündeki yeni filmi Rebel Moon da Geeked etkinliğinin öne çıkan yapımlarından birisiydi. Filmden herhangi bir fragman veya yayın tarihi öğrenemedik ama Zack Snyder'in telefonuyla çektiği bir görüntü etkinlikte paylaşıldı. Snyder ile birlikte Shay Hatten ve Kurt Johnstad'ın kaleme aldığı senaryo epey geniş bir kadroyla karşımıza çıkacak. Ray Fisher, Sofia Boutella ve Charile Hunnam gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Rebel Moon'dan yakın gelecekte bir fragman da izleyeceğiz gibi gözüküyor. Umarım ilk fragmanı da Zack Snyder'in telefon çekimi olarak izlemeyiz. 

Captain America'nın Saçına Ak Mı Düşüyor?! - The Gray Man

Marvel Sinematik Evreni'nin eski Captain America'sı Chris Evans ile birlikte Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı The Gray Man filmi etkinliğin en çarpıcı işlerinden bir başkasıydı. Avengers: Endgame ve Captain America filmlerinin yönetmen ikilisi Anthony Russo ve Joe Russo'nun yönetmenliğini üstlendiği The Gray Man filminde yine işin içerisine CIA girecek. Ryan Gosling'in canlandırdığı CIA görevlisi Court Gentry'i avlamak ile görevli olan Lloyd Hansen'i ise Chris Evans canlandıracak. Baştan sona aksiyonlu, kovalamacalı bir film olacağı her halinden belli olan The Gray Man'in en güzel yanı ise Ana De Armas'ın canlandırdığı Dani Miranda karakteri olacak gibi duruyor. 22 Temmuz günü bu aksiyon yüklü maceraya tanıklık edebileceğiz. 

Charlize Theron İle Yeni Bir Okul Deneyimi: The School For Good And Evil

Soman Chainani tarafından kaleme alınan dünyaca ünlü kitap serisi The School for Good & Evil de Netflix çatısı altında ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Kahramanların iyilik yapmak üzerine, düşmanların ise kötülük yapmak üzerine eğitim gördüğü bu okulda iki yakın arkadaş ayrı kutuplara düşünce olaylar gelişmeye başlıyor. Sophie ve Agatha'nın bu tuhaf macerası bir bakıma Netflix'in Harry Potter'ı olacak da diyebiliriz. Başrolünde Charlize Theron'un yer alacağı film ayrıca Kerry Washington, Anne Cruso ve Sofia Wylie gibi isimleri de kadrosunda barındıracak. Paul Feig'in yönetmenliğini üstlendiği film önümüzdeki Eylül ayında izleyicilerle buluşacak. 

Daha ilk günden dizilerle birlikte epey iddialı bir giriş yapıp çıtayı yükselten Netflix, filmlerle bu çıtanın altında kalmadığı gibi üzerine çıkmayı da başardı. Özellikle Chris Hemsworth, Chris Evans ve Charlize Theron gibi yıldızlarla bezenmiş filmler muhtemelen artan fiyatlara rağmen Netflix'in bir süre daha müşteri kaybetmemesini sağlayacaktır. Öte yandan dünyanın her yerinden kültürlerin kendilerini temsil etmesine izin vermesi de Netflix adına epey başarılı bir politika olarak devam ediyor. Bakalım Geeked'ın oyun günü geldiğinde biz oyuncular için de böyle güzel haberlerle karşılaşabilecek miyiz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum