Advertisement

Netflix Geeked Üçüncü Günden Öne Çıkanlar

"Arcane nedir? Nasıl yapılır?"

Netflix'in geek camiaya özel yaptığı Geeked etkinliğinde üçüncü günü de geride bıraktık. Bu sefer karşımıza Netflix'in ilerleyen dönemlerde müşterilerine sunacağı animasyonlardan geniş bir sunum yapıldı. Diziler ve filmlerden sonra yakın gelecekte Netflix çatısı altında bolca animasyon da bizleri bekliyor. Netflix'in özellikle çocuklara yönelik içeriklerini kapsayan Netflix After School için de yeni yapımlar ve mevcut dizilerin yeni sezonlarından ilk duyurular yine Geeked'ın üçüncü gününde karşımıza çıktılar. 

Geeked etkinliğim tüm hızıyla devam ederken bu geceki içerikler tamamen Stranger Things üzerine yoğunlaşacak. Etkinliğin son günü yani ayın 10'unda ise Netflix'in oyun adaptasyonları ve oyunlarıyla birlikte Geeked'ı tamamlayacağız. Etkinliğin ilk günü olan dizilerden öne çıkanlara buradan ulaşabilirsiniz. İkinci gün yapılan film etkinliğinin satır başları ise burada. Bakalım okuldan sonra Netflix izlemeye gelen çocukları ve yetişkinleri yakın gelecekte neler bekliyor;

Minik Bir İsim Değişikliği Seriyi Kurtarmaya Yeter Mi? - Masters Of The Universe: Revolution

Ülkemizde genellikle He-Man ismiyle bilinen Masters of the Universe özellikle belirli bir jenerasyon için kutsal kategoride bir çizgi film. Netflix Kevin Smith önderliğinde Masters of the Universe: Revelation ismiyle bu seriyi yeniden hayata döndürürken bazı temel detayları atlayıp, çok sayıda hayranı ciddi anlamda hayal kırıklığına uğratmıştı. Öyle ki seslendirmen kadrosunda Mark Hamill'in olması bile hayranları mutlu etmeye yetmemişti. Şimdi ufukta minik bir kelime değişikliğiyle birlikte devam serisi var. Revelation'a devam olarak Revolution ismiyle birlikte Netflix'in Masters of the Universe macerası devam edecek. Yeni dizi için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı. 

Ejder Prens Gizem Peşinde: The Dragon Prince Mystery of Aarovos

School After Netflix kampanyasının başarılı dizilerinden birisi olan The Dragon Prince'in devam edeceği bir süredir biliniyordu. Geeked etkinliği sayesinde dördüncü sezondan ilk detaylar ve görüntüler de ortaya çıktı. Mystery of Aaravos ismiyle karşımıza çıkacak olan dördüncü sezonda Aarovos isimli gizemli karakterin Xadia isimli büyülü bir diyarı ele geçirme çabasını izleyecekmişiz. Netflix Ejder Prens'in dördüncü sezonu için henüz resmi bir yayın tarihi açıklamadı. 

Arcane: Bridging The Rift İle Birlikte İki Kritik Soruya Cevap Alacağız; Arcane Nedir? Nasıl Yapılır?

Oyun adaptasyonları konusunda tam anlamıyla bir yüz akı olan Arcane çıkışından itibaren League of Legends seven, sevmeyen herkesin büyük beğenisini topladı. Şahane animasyonları ve hikaye anlatım tarzıyla oyun uyarlamalarının kaderini de değiştiren Arcane'in bu başarısının sırrı ne? İşte tam da bu soruya cevap vermek için Riot ve Netflix ortaklığından bir belgesel geliyor. Beş bölümlük Arcane: Bridging the Rift belgeseli ayrıca dizinin yaratıcılarından Christian Linke'nin de katkılarını içerecek. 4 Ağustos günü Riot Games'in YouTube kanalından izlenebilecek olan belgesel tüm oyun uyarlaması yapmak isteyenler için bir rehber görevi de görebilir. 

Timothee Chalamet'in Sesinden Inter Değil Entergalactic Bir Macera!

New York'ta her şey bir başka oluyor sanırım Oyungezerler... Hiç gidip göremedim ama ne zaman New York ile ilgili bir şey pazarlanmaya çalışsa "o başka, bu başka" şeklinde karşıma çıkıyor. Yine bir başkalık eseri olarak New York'ta aşk bir başkadır minvalinde karşımıza çıkacak olan Entergalactic animasyonu Netflix çatısı altından karşımıza çıkacak. Kid Cudi ve Kenya Barris'in yapımcılığıyla izleyeceğimiz Entergalactic'in başrolünde ise Timothee Chalamet'in sesini duyacağız. Chalamet'in yanı sıra Vanessa Hudgens'in de yer aldığı Entergalactic önümüzdeki güz döneminde yayın hayatına başlayacak. 

Yeni Rick and Morty Olmaya Çalışan Bir Dizi Daha: Farzar

Rick Morty'nin bilim kurgu/komedi türündeki animasyon tarzı gerçekten sektörde çok fazla şeyi değiştirdi. Önceden genellikle South Park görmeye alıştığımız absürtlükleri bu sefer uzayın ve paralel evrenlerin derinliklerine götüren yapımcılar her zaman kantarın topuzunu tutturamayabiliyor. Eskiden klon NES kasetlerinde yine orijinal oyunların bolca klonları olurdu. İşte Netflix'in Farzar dizisi de tam anlamıyla bir Rick and Morty klonu gibi duruyor. Egoist insan savaşçı Renzo'nun Farzar gezegenini kurtarıp oranın Çar'ı olmasıyla başlayan absürtlükler serisinde epey +18 sahne de yer alacak gibi duruyor. 15 Temmuz günü yayın hayatına başlayacak olan Farzar eğer kendi tarzını yakalayabilirse eğlenceli bir alternatif olarak hayatımıza girebilir. 

Netflix'ten Anime Şöleni 

Geek kültürden bu kadar ekmek yiyip anime hayranlarını üzmek tabii ki olmazdı. Geeked etkinliği belki video olarak animecileri çok tatmin etmedi ama dört yeni anime duyurusu yüzlerini biraz güldürmüştür. Bunlardan ilki olan Exception, Mass Effect Andromeda hikayesini Japon sosuyla servis edeceğe benziyor. Galakside yaşanabilir yeni bir ev bulmak için arayışlara çıkan bir grup insanı konu alacak olan animede temel amaç ise her zaman olduğu gibi insanlığı yok oluşun pençesinden kurtarmak. Bir diğer anime olan Moonrise ise daha önce Bubble ve Attack on Titan'ı da yapan Wit Stüdyoları tarafından yapılacak. Özellikle nefes kesen görselliğiyle tanıtımı yapılan Moonrise da uzayın derinliklerinde bir keşfe çıkacağız.

Aynı isimli mangasından uyarlanacak olan Uncle From Another World animesinde ise başka bir dünyada büyülü bir hayata geri dönen bir amca ya da dayı hikayesi izleyeceğimiz söylendi. Konu hakkında pek fikrim olmasa da umarım benim amcalarım veya dayılarım normal bir hayat sürüyorlardır. Son olarak The Seven Deadly Sins'in yan hikayesi olarak The Grudge of Edinburgh duyuruldu. İki parçalık bir yan film serisi olacak olan yapımda Meliodas'ın oğlu Tristan'ın hikayesi anlatılacak. Grudge of Edinburgh'un ilk kısmı önümüzdeki Aralık ayında Netflix üzerinden hayranlarıyla buluşacak. 

Illumunati'yi Devreye Sokun Çünkü Inside Job Geri Dönüyor

Komplo teorilerine bakış açısı ve absürt mizahıyla ciddi bir hayran kitlesi toplayan Inside Job, yakın gelecekte ikinci kısmıyla geri dönmeye hazırlanıyor. Cognito Inc. çalışanlarıyla birlikte derin devlete de epey eğlenceli bir şekilde bakış attığımız Inside Job'ın ikinci kısmından ilk görüntüler de yine mizahının yerli yerinde olduğunu gösteriyor. "Sızdırılan görseller" temasıyla paylaşılan ilk bakış videosundan sonra Part 2 için birkaç güzel sebep daha oluştu. Ancak ne yazık ki Netflix henüz yeni kısım için resmi bir yayın tarihi açıklamadı. 

Godzilla'yı Döven King Kong, Netflix'e Transfer Oldu. Skull Island'a Vapur Seferleri Başlıyor

Legendary stüdyoları tüm yaratıkları, canavarları bir araya getirip bir MonsterVerse yapmak için çok emek harcadı. Bu kadar fazla karakter bir araya gelince genelde ortaya çok hayırlı işlerin çıkmadığının en güzel (yani aslında kötü) örneklerinden biri Van Helsing filmiydi.. MonsterVerse evreni içerisinde geçecek olan Skull Island animasyonunda ise şimdiye kadar King Kong'dan başka bildiğimiz bir isim yok. Zaten gelen ilk ve tek görüntüde de King Kong'un el izi içerisinde şok olmuş iki insandan başka hiçbir şey yok. Henüz resmi bir yayın tarihi olmayan Skull Island'ın animasyonlarını ise Powerhouse Animation üstlenecek. 

Umarım Bu Kez Yapay Zeka İyidir: Cyberpunk Edgerunners!

Gecenin son ve belki de en çarpıcı sunumu yepyeni Cyberpunk animasyonundan geldi. CD Projekt Red ve Studio Trigger ortaklığında Netflix bünyesi altından izleyeceğimiz diziden bir değil tam iki video yayınlanması da hayranların bekleyişine bir nebze de olsa karşılık verdi. Gerçi CD Projekt Red'in Cyberpunk oyunuyla birlikte yarattığı intibayı düşünecek olursak sadece bu dizi değil başrolünde Keanu Reeves'in yer aldığı bir film çekilse bile hayranların siniri tam olarak geçmeyebilir. Lakin yapımcılar bu sefer oldukça iddialı. Night City'de hayatta kalmaya çalışan bir çocuğun hikayesini anlatacak olan Edgerunners dizisi 10 bölümden oluşacak. 

Cyberpunk oyunu üzerinde çok uzun yıllar çalıştıklarını açıklayan yetkililer bu animasyon için de 2018'den beri hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirttiler. Japonya merkezli animasyon stüdyosu Trigger ile birlikte projeyi hayata geçirecek olan Polonyalı şirket halen tam olarak güven vermiyor. Witcher 3 ve Cyberpunk'ın da yapımcılarından olan Rafa Jaki bu dizide yürütücü olarak görev alacak. Son olarak Star Wars: Visions içinde bir bölüm yapan Masahiko Otsuka ise Edgerunners'ı ekrana taşıyacak ekipte yer alan isimlerden. Dizinin müziklerini ise Slient Hill serisinin de müziklerini yapan Akira Yamaoka bestelemiş. Önümüzdeki Eylül ayında yayınlanacak olan Edgerunners'ın çıkışı umarım oyunla aynı kaderi paylaşmaz.

Kütüphanesini her türlü içerikle genişletmek için dünyanın dört bir yanından stüdyoyla çalışan Netflix, animasyon konusunda da Polonya'dan Japonya'ya yine geniş bir yelpazeyle karşımıza çıkacak. Özellikle anime severler için yeni duyurular epey değerli gibi gözüküyor. Öte yandan Arcane belgeselinin ardından okullarda ders olarak okutulabilecek bir içerikle karşılaşabiliriz. Bakalım Stranger Things özel gecesinin ardından etkinliğin son günü olan oyun gecesinde neler keşfedeceğiz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum