No One Lives Forever'ın Yenilenmiş Sürümü Yapılamıyor

Üzülen yine oyuncular

2000’li yılların hemen başında gelen ve klasikleşen FPS oyunu No One Lives Forever için hayallerimiz suya düştü.

Adeta bir halk kahramanı gibi eski oyunların isim haklarını alarak modern platformlar için yeniden düzenleyip satışa çıkartan Night Dive Studios'ın odağında No One Lives Forever olduğu biliniyordu. Night Dive’ın çabaları maalesef olumsuz sonuçlandı.

No One Lives Forever’ı geliştiren Monolith, yayınlayansa Fox Interactive’di. Aradan geçen uzun yıllar içerisinde Monolith Warner Bros. tarafından, Fox Interactive ise Vivendi tarafından satın alındı. Vivendi de daha sonra Activision ile birleşti. Oyunun isim hakkının büyük bir kısmının Warner’da olduğu anlaşıldı ama Warner Night Dive’a Activision’ın da belli bir hakka sahip olduğunu belirtti. Night Dive’ın Activision’a gitmesinin ardından firma isim haklarıyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini, çünkü oyunun tarihinin dijital depolama yönteminden eski olduğunu ve isim haklarının bulunduğu evrakları da bulamadıklarını belirtti.

Gelişmelerin ardından Warner ile temasa geçen Night Dive’ın yüzü yine gülmedi. Öncelikle Night Dive’a oyunu yeniden piyasaya sundukları takdirde yasal işlem başlatacaklarını söyleyen Warner son olarak No One Lives Forever’ı yeniden piyasaya sürmek veya Night Dive ile partnerlik yapmak gibi bir isteklerinin olmadığını belirtti.

Tüm bu gelişmelerinin ardından çıkan sonuçsa uzun yıllar boyunca No One Lives Forever’ın yenilenmiş sürümünü göremeyeceğimiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum