Obsidian, Armored Warfare’i Geliştirmeyi Bıraktı

İşten çıkarmalar da var

Daha çok en olmadık anlarda atılan 20’lik zar tadındaki birbirinden leziz RYO’larıyla tanıdığımız Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, South Park: The Stick Of Truth, Pillars Of Eternity), 2014’ten beri geliştirmekte olduğu online savaş oyunu Armored Warfare’den elini eteğini çektiğini duyurdu.

F2P olarak tasarlanan ve 2015’te açık betaya geçen yapım bundan böyle My.com tarafından geliştirilecek. Mail.ru’nun (Warface, Skyforge) alt kolu olan My.com, bugüne dek oyunun resmi dağıtımcısı rolündeydi, artık geliştirilmesi de ondan sorulacak.

Armored Warfare’in resmi sitesinden yapılan açıklamada daha önce vadedilen tüm yeni özelliklerin, içeriklerin ve güncellemelerin geçerliliğini hâlâ koruduğu, yeni kurulan geliştirme ekibinin bunları oyunculara sunacağı ve gelecek planlarıyla ilgili hiçbir şeyin değişmediği belirtilmiş.

Obsidian cephesiyse bu gelişmeyi firmanın CEO’su Feargus Urquhart’ın şu sözleriyle duyurdu:

Obsidian olarak son dört yıldır Armored Warfare’in üzerinde çalışma fırsatı bulmuş olmaktan çok memnunuz. Oyunu dünyanın dört bir yanındaki Armored Warfare hayranlarına harika güncellemeler ve içerikler sunacağını bildiğimiz My.com’un yetenekli geliştiricilerine aktardığımız için çok mutluyuz.

“Obsidian olarak bundan böyle dikkatimizi Pillars of Eternity 2: Deadfire, Tyranny ve Pathfinder: Adventures gibi hâlihazırda duyurduğumuz oyunlarımızın yanı sıra henüz açıklanmamış projelerimize kaydırmak istiyoruz. Armored Warfare için yaptığımız her şeyden gurur duyuyor, tüm hayranlarımıza katılımları ve destekleri için teşekkür etmek istiyoruz.

Açıklamalar toz pembe olsa da oyunun hayranları bu durumdan hiç de memnun değil. Özellikle de çok uzun zamandır oynayan ve bir hayli para gömenler… Gatortribeadlı bir Reddit kullanıcısı yazdığı uzunca bir yorumda bunun tek sorumlusu olarak Mai.ru’yu gösterdi. Obsidian’in çok parlak fikirleri olduğunu söyleyen ve firmayı öven Gatortribe, Mail.ru yetkililerinin tüm bu fikirleri çöpe attığını, Obsidian’e çok az serbestlik tanıdığını ve oyunun tam bir World Of Tanks klonu olması için uğraştığını dile getirmiş. Bazı oyuncular sırf bu başlığa link verdiği için Armored Warfare forumlarından atıldığını iddia ediyor.

Bu esnada Chris Avellone ile Lianne Papp arasındaki bir Twitter sohbeti sayesinde Obsidian cephesinde de pek çok kişinin işten çıkarıldığı ve Turtle Rock (Left 4 Dead, Evolve) tarafından işe alındığı ortaya çıktı.

Hatırlayacağınız gibi Evolve ile aradığını bulamayan Turtle Rock buna rağmen karanlık fantastik temalı, yeni bir online yapımla şanslarını deneyeceklerini duyurmuştu. Eh, belki de Obsidian soslu yeni baharatları sayesinde bu kez daha alımlı bir iş çıkarabilirler ortaya. Fantastik diyarlarda geçen bir tank savaşı görmeyelim yeter… (Füller! Füller geliyor!)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum