Obsidian Birkaç Aya Kadar Yeni Bir Proje Duyurabilir

Arkandayız ama çok da coşmasan Obsidian?

Şu sıra önce South Park: The Stick of Truth sonrasında da Pillars of Eternity ile meşgul olan, oyun dünyasının en saygın RYO yapımcılarından Obsidian Entertainment Mart ya da Nisan gibi yeni bir proje duyurmayı planlıyor.

Öncelikle Pillars of Eternity için bir devam oyunu planlanıp planlanmadığı konusunda Obsidian CEO'su Feargus Urquhart "Eternity II yapmazsak gerçekten şaşırırım" diyerek Pillars of Eternity'e ne kadar çok güvendiğinin altını çiziyor.

Yeni proje hakkında da şunları söylüyor: "Şu an kafamda oturmaya çalıştığım şey: Eternity için geliştirdiğimiz Unity motoru ile PC için, konsolları şimdilik unutun, Skyrim'e benzer bir şey nasıl yapabiliriz?"

"Büyüklük konusunda dikkatli olur ve Chris Avellone'a yeni bir dünya, açık bir dünya imkânı verirsek neler yapabiliriz? Ne kadara mâl olur? Episodik olması mantıklı olur mu?"

"Şu an çok güzel olacağını düşündüğüm bir konuda görüşmeler sürüyor ama söz konusu olan yeni bir fikr-i mülk değil. Lisanslı bir şey. Ama Alpha Protocol değil. Yaratıcılığımızı konuşturabileceğimiz bir yer."

İlk Kickstarter projeleri Pillars of Eternity'i daha bitirmedikleri düşünülürse biraz hızlı gidiyorlar sanki ama Urquhart bu konuda şunları söylüyor: "İnsanlara destekleri için minnettarız ve bir şeyleri kanıtlamadan yine çeşmenin başına gitmek gibi bir niyetimiz yok. Bu saçma olurdu. Ama iyi bir fikrimiz olduğunu ve Pillars of Eternity ile de bir yere kadar bir şeyleri kanıtladığımızı düşünüyorum."

"Eternity'yi geliştiriyor olmaktan çok mutluyum ve insanların ilgisini çekebilecek yeni bir Kickstarter projesi üretebileceğimizi düşünüyorum. Umuyorum ki Mart-Nisan gibi elimizde hakkında konuşmaya başlayabileceğimiz bir şeyler olacaktır."

Bir taraftan "önce Pillars of Eternity'i bitirin" diyesim var ama öteki taraftan bahsettiği fikr-i mülkün ne olduğunu da merak etmedim değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum