Unutulmaz Oyun Müzikleri: Dark Souls 3 - Main Menu Theme

Bir Yuka Kitamura şaheseri

Yeni bir From Software oyununa başlamak beni her zaman çok heyecanlandırmıştır, Dark Souls 3 de bu konuda bir istisna değildi. Yalnızca türe ve stüdyoya olan sevdamdan değil, içime işleyecek müzikleri duymak üzere olmaktan da kaynaklanan bir heyecan bu bahsettiğim.

Dark Souls 3 elime geçtiğinde o tarifsiz heyecanla çalıştırmıştım işte oyunu ve daha ilk saniyede büyülenmiştim.

Dark Souls 3 / Yuka Kitamura - Main Menu Theme

Bakın bu oyunu incelerken şöyle başlamışım yazıma:


Nihayet zamanı geldi. Oyunu çalıştırdınız. Kısa bir yüklemenin ardından Dark Souls III logosu belirdi ekranda.

Hani lütfen bir tuşa basın diyor ya. Basmayın. Sabredin azıcık. Hoparlörlerden ayin benzeri bir müzik yükseliyor şu an. Dinleyin. Azıcık daha. Kapatın gözlerinizi.

30. saniyede kemanlar girecek ve müzik git gide coşmaya başlayacak. Tam 10 saniye sonra inanılmaz bir melodi, müthiş bir vokal, iyice yükselen enstrümanlar, keman ve kızın sesinin baştan çıkarıcı birleşimi ile karşılaşacaksınız.

Tüm tüylerinizin diken diken olduğunu hissediyor musunuz? İşte artık Dark Souls III oynamaya hazırsınız.

Şu satırları yazarken arkada bir kez daha o muhteşem müzik çalıyor ve benim tüylerim yine diken diken. Hele 0:40'ta coşarak başlayan o inanılmaz melodi, yaylılar, o müthiş vokal... Orkestranın giderek işin içine girmesi, 1:29'dan itibaren adeta bir Mozart eseri gibi hissettirmesi.

Yuka Kitamura gerçekten müthiş bir besteci, insanın içine işleyen besteler çıkarıyor ve atmosferi zenginleştirmeyi de çok iyi biliyor. Dark Souls 2, Bloodborne (Ebrietas desem size) ve Sekiro için de müzikler besteleyen bu genç kadın, bence From Software'in bizlere tanıştırdığı en önemli isimlerden biri ve Dark Souls 3 için yaptığı bu beste de bence şimdilik kendisinin zirve noktası. Aslında bu şarkının ismi Dark Souls III (evet, evet, oyunla aynı) ama ana menü müziği diye ünlendi bir kere ve ben de bozmak istemeyerek o ismi kullandım. Müsaadenizle ben şimdi tüylerimi tekrar dikelteceğim.

YORUMLAR
DanteXE
20 Temmuz 2019 22:06

Ulan harbiden effsaneydi. Keşke her oyun menüye böyle müzik koysa.

Ben bu oyunu ilk açtığımda arkadaşlaydık işte, yükledim oyunu Xbox'a kediyle uğraşıyordm menüde açık kaldı oyun, başlatmadım her şey bitene kadar. Televizyon son ses açık bi' şaşırdık ulan ne müzik bu diye. Yoksa direkt geçerdim ben menü müziğini mi dinleyeceğim diyerek.

mserhatsari
20 Temmuz 2019 20:53

Keşke haberi beğenme imkanımız olsaydı da farklı hesaplar açıp beğenebilseydim.

Decypher
mserhatsari
21 Temmuz 2019 20:14

Farklı hesaplar açıp da beğenmiş kadar oldun :)


Perseus
20 Temmuz 2019 19:06

Oyunu ilk açışımda sanırım duygu yoğunluğundan ağlamıştım ben, gerçekten insanın içine o kadar iyi işleyen bir beste. Kitamura'nın bestelediği parçaların hepsinin çok çok iyi olduğunu düşünsem de, şimdilik kariyerindeki çıta noktasının bu olduğu konusunda hemfikirim.

Bu arada, oyunun Soundtrack'i sonunda Spotify'a eklenmiş, bilginize.

zZzZ
20 Temmuz 2019 18:00

ds3'e başlarken ben de durup dinlemiştim bu müziği keman bölümüne bayılmıştım. oyuna başlamadan kıpır kıpır olmuştu içim.

benim favorim ise slave knight gael'in müziği. tüylerim diken diken olmuştu savaşırken, özellikle 3. phasede temponun yükselmesi efsaneydi benim için.

Walter o`Dim
20 Temmuz 2019 16:17

Dark souls ve bloodbrone müzikleri playlistim var. Sabah sporu yaparken dinlerdim acayip gaza getirirdi. 

MSelm
20 Temmuz 2019 15:59

Lost elf theme'i bekliyorum, benim birinci sıramda.

Parolamı Unuttum