Overwatch 2'nin PvE Modu Rafa Kaldırıldı!

Overwatch 1'e yazık oldu

Overwatch 2, BlizzCon 2019’da ilk kez duyurulduğunda PvE odaklı yapısı ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Hatırlarsanız oyunun ilk günlerinden itibaren hikaye odaklı görevlere odaklanacağı açıklanmış ve hatta karakterlerin geliştirilebileceği yetenek ağaçlarının bulunduğu bir mod olacağı duyurulmuştu.

Bu sebeple de Overwatch 1’in üstüne adeta toprak örtülerek ortadan kaldırılmıştı. Lakin görünüşe göre Blizzard, aynı toprağı bu PvE modunun üzerine de atıyor.

Dün gerçekleşen canlı yayın esnasında stüdyo, karakter gelişimini içeren “hero mission” moduna dair planlarını rafa kaldırdığını açıkladı. Oyunun tepesindeki isimlerden Jaren Neuss, “PvE modunun gelişim süreci umut ettiğimiz gibi ilerlemedi” açıklamaları ile başladığı sözlerinde kötü haberi verdi.

Neuss, ekibin gerçekten özel bir mod yarattığının altını çizerek yeni düşmanların ve yetenek ağacının dikkat çekici olduğunu ifade ediyor. Fakat buna rağmen bu mod, “Blizzard’ın standartlarında” olmadığı ve geliştirme sürecinin sonunun görünmediği için iptal ediliyor.

“Şimdiye kadar edindiğimiz tecrübe ile birlikte, 2019 yılında gösterilen orijinal PvE vizyonunu gerçekleştirmemiz imkansız görünüyor.”

Oyunun yönetmeni Aaron Keller ise, OW2’nin gelecek planlarını paylaştı. PvE modu yerine gelecekte co-op ve hikaye görevlerine kavuşacağız. İlk hikaye görevi ise 6. Sezon ile birlikte oyuna eklenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum