Oyunlar Üstünden Yapılabilecek 13 Geyik Karakter Analizi

Aslan oynadığı oyundan belli olur.

Şu aralar psikolojiyle biraz fazla ilgilenir oldum.

Kitaplar, araştırmalar falan derken kendimi Sigmund Freud sanmaya başladım. Bugün her şeyin alt metinini okuyan sinsi olmaya karar verdim. Oyunlar üzerinden yargılamaca oynadım. Çok da eğlenceli oldu.

İnternette de zaten şu kişilik testleri fır dönüyor. Bizim ne eksiğimiz var? Oyunlar insanları tanımak için çok iyi bir araç olabilir. Tanıdıklarımdan, anladıklarımdan yola çıkarak sizlere oyun oynayarak çıkarabileceğiniz yargıları sunmak istedim. Toplayın tanıştığınız yeni insanları, erkek/kız arkadaşlarınızı, en yakınlarınızı bir online oyunun başına oturtun ve sosyal deneyimizi hep beraber yapalım. Hatalıysam, aramızda kalsın. Bu yazı önyargı içerir! İyi okumalar dilerim.

1- Ben healer olmam!

Healer/destek olmam konusunda fazla ısrar edenlere mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu karakterimizin alttan bize verdiği mesaj genel olarak ‘’Bana bulaşmayın, kimseyle uğraşacak halim yok.’’tur. Etliye sütlüye karışmak istemeyen bu abilerimiz ya çok saldırgandır, olay çıkarır ya da dünya yansa umurlarında değildir. Kendileri ne isterse onu yaparlar. Kötü gününüzde de healer olmayacaklardır.

 

2- Fazla destekleyiciler

Özellikle League of Legends’ta çok karşıma çıkan tür. Bu kişiler yapılan her hareketi takdir etmekle, helal olsun demekle yükümlüdür. Alttan alttan da takdir beklerler. Çıkarcı, diğer bir adıyla da yancılardır. Sırtınızı sıvazlarlar, sıvazlarlar, oyun sonunda da mutlaka sizden bir iyilik talep ederler. (Takdir verirsin artık kardeşim.)

 

3- Ben DOTA’dan başka MOBA tanımamcılar ve benzerleri

İnadım inat, yeniliklere kapalı, dik kafalıdır. Arkadaş grubu olarak yeni bir oyuna başlamaya karar verirsiniz, uysal olmak hiç tarzları değildir. Onun istediğini oynamak zorundasınızdır. Saklambaçta da ebenin arkasında bekleyendir bu kişi. Lider olmak zorundadır.

 

4- Öğretmenler

Sürekli yaptığınız hareketin yanlış olduğunu söyler ya da ne yapmanız gerektiğini söyler. İyi niyetli insanlardır, size bir şeyler öğretmeye gerçekten heveslidirler ama bu tavırları yanlış anlaşılmaya müsaittir.

 

5- Varla yok araları

Sınıfta en arkada oturan, hiç konuşmayan ama hep yüksek puanlar alan çocuklardır bunlar. Oyun boyu tek kelime etmezler ama parçalarlar. Siz yazarsınız cevap da vermezler, gerçekliğinden şüphe etmeye başlar, inceden korkarsınız. Sosyal becerileri zayıftır, iyi dinleyici olurlar, bir şey yapmasını isterseniz çoğunlukla yaparlar ama hiç gıklarını çıkarmazlar. Arkadaşlıklarından zarar görülmez. Bu kişi aynı zamanda fazla odaklanan kişi de olabilir. Gözü yaptığı şeyden başka bir şey görmeyenlerden olma ihtimali yüksektir.

 

6- Bahaneciler

Zırt pırt oyundan çıkıp özür dileyerek bir bahane sunanlardır. Aynı oyunda hem yemeğe çağrılır, hem misafirleri gelir, hem acil bir durumu oluşur. Bir türlü oyunda göremeyiz bu kişiyi. Ana kuzusu ya da sevgili kuzusu olma ihtimalleri yüksektir. Arkadaş ortamınıza aldığınızda bir şekilde erken tüydüklerini gözlemleyebilirsiniz.

 

7- Ürperticiler

‘’Bana lordum deyin, yoksa feedlerim!’’. İstemediği şeyler olduğunda etrafa nefret saçarlar. Pandora’nın kutusu gibi ağızları vardır. Hayırlı bir şey duyamazsınız. Zaten böyle insanlarla çok da yaşayamazsınız.

 

8- Arabulucular

Şeker gibi insanlardır. Kavgalar anında ‘’Tamam abi boşver, biz oyunumuza bakalım.’’derler. İmdat çekici gibidirler. Dünya barışı onların ellerindedir. İyi arkadaş olma ihtimalleri yüksektir.

 

9- Değişkenler

Oyunun başlarında madde 8 gibi görünebilirler, ama hoşlanmadıkları bir durumla karşılaştıklarında adeta bir canavara dönüşürler. Uzak durulması tavsiye edilir. Kindardırlar.

 

10- Eli ayağı dolaşanlar

Bu kişilerin oyun sırasında ses tonlarının yükseldiğini görebilirsiniz. Yazdıklarında kelimelerin harfleri birbirine girer. Oyun sırasında çok heyecanlıdırlar. Bu insanlarda kaybetme korkusu olma ihtimali yüksektir. Arkadaşlıkları keyiflidir, muhtemelen her yardımınıza koşan, neşeli, bıcır bıcır tiplerdir.

 

11- Demedi demeyinciler

Oyunun başında sizi yeni oldukları ve kötü oynayabilecekleri konusunda uyaran kişilerdir. Eleştiriden hoşlanmazlar ve baştan uyarırlar. Egoları yüksek olma ihtimalleri yüksektir. Kötü durumlar karşısında sorumluluk almak istemeyebilirler.

 

12- Dikkati başka yöne çevirenler

‘’Karşı takımdan XX çok kötü oynuyor beyler!’’ şeklinde dikkatinizi o oyuncuya vermenizi sağlar, saman altından su yürütür. Saldırılarınızı çalar ya da karşı takıma faydalı olur. Sinsi pisliktir. İnsanların zayıflıklarını kendi lehine çevirir.

 

13- On numara insanlar

Oyun boyunca kimsenin malına göz dikmez, düşeni kaldırır, iyilerin dostu, kötülerin düşmanıdır. Sakindirler, alttan alırlar. Pamuk gibidirler. Seversiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum