Persona Tarafında İşler Çorba Oldu

Teaser siteler, söylentiler, bilgi kırıntıları...

Persona tarafında bir şeyler oluyor ama henüz ne olduğu belli değil.

Serinin yapımcısı Atlus'un şu an 2 tane teaser sitesi yayında (bkz burası ve şurası). Bu sitelerden ilkinin sırrı 24 Kasım'da çözülecek. Persona 5 duyurusu yapılmasını bekliyor, o konuda deli gibi heyecanlanıyordum ama sitedeki kutucuklara tıkladığınız zaman Persona 4'ün karakterlerinden Kuma'nın (Teddy) çıktığını görünce ne düşüneceğimi bilemedim.

Bu güncellemeden kısa bir süre sonra, Persona 4'teki Nanako'nun İngilizce seslendirmesini yapan Karen Strassman özgeçmişine Golden 2 Persona 4 ve Persona 4, Vol. 2 başlıklarını ekledi.

Yani biz Persona 5 beklerken pazar günü karşımıza Persona 4'ün devam oyunun çıkma ihtimali hayli yüksek. Ona da hayır demem doğrusu ama bir de şöyle bir durum var: Persona 4'ün hikâyesi Persona 4 Arena'da devam ediyor zaten. Ve hatta P4A'nın sonu da açık kalmıştı ve o hikâye yine aynı moddaki bir dövüş oyunu olacak olan Persona 4: The Ultimax Ultra Suplex Hold'da devam edecek. Oradaki hikâye de nispeten önemliydi ve olası bir Persona 4 devam oyununda o hikâyeyi yok mu sayarlar, farklı bir zaman dilimini mi anlatırlar, yoksa P4'ün devamını P4: TUSH'tan sonra çıkarırlar da oradaki hikâyenin sonrasını mı anlatırlar, bunlar hep kafa karıştırıcı sorular.

Ve bir de şu var ki Persona 4'ün hikâyesi evet, devam edebilir ama bir RYO olarak devam etmesi sanki biraz zor gibi. Persona serisinde karakterler ve bu karakterlerin kendilerini bulma, çıkışsızlıklarına çözüm arama hikâyeleri en ön plandaki unsurdur. Ama P4 karakterleri P4 boyunca belli bir olgunluğa eriştiler zaten. O karakterler üzerinden yürüyen yeni bir Persona RYO'su fikri kafamda şüphe uyandırmıyor değil.

Neyse, sonuçta henüz kesin bir şey yok. Umarım pazar günü ters köşe yapıp Persona 5 duyururlar da rahat rahat bayram ederiz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum