Ve Pro Evolution Soccer 2014 Sahaya Çıkıyor

Seri adına yeni bir başlangıç mı? Neden olmasın?

Özellikle 2000’lerin başlarında FIFA’nın uzun yıllardır süren tekelini alaşağı eden, yıllarca gözlerimizi uzun gecelerin ardından kan çanağına çeviren, fakat son birkaç yıldır liderliği yeniden FIFA’ya kaptıran uzatmalı sevgilimiz PES, 2014’de yeni bir sayfa açmak için dönüyor.

Bunu biz demiyoruz, oyunun basın açıklaması diyor: “Baştan aşağı yeniden çalışılmış, eski sistemin kısıtlamalarından kurtularak,  PES Production Team’e hayallerindeki gibi bir üst düzey futbol vizyonu yaratma şansı verdik”. Ve açıklama hepimizin yüreğine su serpen şu sözlerle bitiyor: “PES 2014 seri için yeni bir başlangıç olacak!”.

pes-2014 3

Benzer iddiaları aşağı yukarı her sene duysak da Fox Engine’le çalışacak olan oyun, iddialarını şu altı temel yeniliğe dayandırıyor:

Gerçek Top Tekniği: Oyuncular analog vasıtasıyla topları nasıl kontrol edebileceğini, paslara nasıl tepki verebileceklerini belirleyebilecekler ki bunların arasında ister göğüsle kontrol, isterse tekrar pas atmak için topu havalandırma gibi bolca seçenek olacak. Bu kontrolün denetimini ise gerçekçi vücut ağırlığı kontrol sistemi gerçekleştirecek.

Hareket Denge Sistemi: Olay artık daha fiziksel bir boyut alacak ve ikili mücadelelerin, çarpışmaların sonuçlarını oyuncuların ayrı ayrı fiziksel özellikleri belirleyecek. Topa müdahale seçenekleri de arttırılacak.

pes-2014 2

Yürek: Nihayet atmosfer oyun içerisinde etkili bir rol oynayacak. Ev sahibi olmak ya da deplasmana gitmek oyuncuların üzerinde belirgin farklı etkiler yaratırken sahada pek varlık gösteremeyen oyuncular oyuna küsecek, hatta takım arkadaşları tarafından bile kızgınlıkla karşılanabilecekler. Tabi bunları da eski istatistiklerin yanı sıra eklenmiş olan yeni zihinsel istatistikler belirleyecek.

PES Kimliği: Çok daha fazla oyuncunun kendine özgü oyun ve koşu stilleri olacak. 2013’de 50 oyuncu olan bu sayı iki katına çıkarılacak.

pes-2014 1

Takım Oyunu: Bütün takım aynı sistemle oynamak yerine sahanın farklı bölgelerinde farklı taktikler uygulanabilecek, hatta bu taktikleri uygulayan oyuncu sayısı da seçilerek rakibin zayıf yönlerine karşı daha etkili taktikler geliştirilebilecek.

Öz: Maçın akışı, frikiklerden tutun penaltılara kadar pek çok alanda yeni düzeltmeler yapılmış olacak ki bu da yeni PES’in özünü oluşturacak.

Tabi sizi ne kadar mutlu eder bilmiyoruz ama UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Asya Şampiyonlar Ligi de lisanslı olarak oyunda yer alacak. Her yeni PES yeni umutlar sunsa da Konami bu sefer gerçekten işi ciddiye alıyor gibi. Oyun bu yıl içinde PC, PS3, Xbox 360 ve PSP'ye çıkacak... PES kaybettiği koltuğunu geri kazanır mı, ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum