PlatinumGames, Tencent İle İş Birliğine Gidiyor

Tencent, Platinum'a sermaye yaıtırımı yapacak...

Japonya menşeili oyun geliştiricisi PlatinumGames; NieR Automata, Bayonetta, Astral Chain gibi oyunlarıyla bildiğimiz bir firma. Bugün yaptıkları açıklamayla, Çin’in oyun sektöründeki dev firması Tencent ile bir iş birliğine gidildiğini ilan ettiler.

PlatinumGames başkanı ve CEO’su Kenichi Sato imzalı mesajda; Tencent Holdings Limited ile iş birliği temeleinde bir anlaşma yapıldığı, Tencent’in PlatinumGames’e sermaye desteğinde bulunacağı, bu anlaşmanın PlatinumGames’in bağımsızlığı ve şirket yapısı üzerinde herhangi bir değişiklik doğurmayacağı belirtiliyor. Bu sermaye desteği sayesinde mevcut yapılarını güçlendirmeyi, sadece geliştirici boyutuyla değil aynı zamanda kendi oyunlarının dağıtımı konusunda da adım atacaklarını, küresel ölçekte daha etkili bir firma haline gelmeyi ve üst düzey oyunlar sunmayı amaçladıklarını da ekliyorlar.

PlatinumGames, daha önce oyunlarının dağıtımı için SEGA, Square Enix, Activision, Nintendo gibi firmalarla çalışmaktaydı. Bu yatırım ile dağıtımı işini de artık kendi firmaları çatısı altında gerçekleştirmeyi hedefledikleri görülüyor. Halihazırda Bayonetta 3 ve Babylon’s Fall ile ilgili geliştirme süreçlerine devam edilmekte. Yıl içerisinde de yeni duyurular yapacaklarını ifade etmişlerdi. Dolayısıyla, ellerinde belirli bir oyun portföyü bulunacak.

Tencent açısından da halkaya yeni bir firmanın eklendiğini söylemek mümkün. Daha önce Activision, Blizzard, Ubisoft, Epic Games, Paradox Interactive, Riot, SuperCell, Grinding Gear Games, Fatshark ve Sumo Digital gibi firmalarla anlaşmalar gerçekleştirilen firma oyun dünyasının devi olarak değerlendirilebilir. PlatinumGames ile önemli bir hamle daha yapmış oldular. Bu anlaşmanın oyuncular açısından nasıl bir sonuç doğuracağını da önümüzdeki dönemde göreceğiz.

YORUMLAR
sSnake
7 Ocak 2020 18:48

Bu gidişle Tencent sektörün tamamını yutacak. Reddit ve Discord'ta bile elleri var.

Parolamı Unuttum