Psychonauts 2, Starbreeze Tarafından Terk Edilmeye Hazır

B Planı

Hatırlayacağınız gibi, şuradaki haberimizde İsveçli oyun firması Starbreeze’in şu sıralar zor zamanlar geçirdiğini ve System Shock 3’ün dağıtım haklarını geri satmak zorunda kaldığını sizlere aktarmıştım. Ayrıca yine aynı haberde dağıtım hakları Starbreeze’de buluna Psychonauts 2 için de endişelerimi dile getirmiştim.

Bu sabah Skybound’un Overkills’s The Walking Dead’in tüm versiyonlarını iptal edip Starbreeze Studios’la ilişkisini kesince İsveçli yapımcıların elinde bir tek Psychonauts 2’nin dağıtım hakları kalmış oldu. Bunun üzerine bütün gözler Double Fine’a döndü.

Ama Tim Schafer bu konuda endişeli değilmiş gibi görünüyor. Şu an için Starbreeze’in kendileriyle olan dağıtım anlaşmasını iptal etmek gibi bir hamlede bulunmadığını belirten Schafer, öyle bir şey olsa bile bunun kendilerini etkilemeyeceğini çünkü o ihtimali göz önünde bulundurup gerekli tüm önlemleri şimdiden aldıklarını belirtti.

Psychonauts 2’nin tek maddi kaynağının Starbreeze olmadığını hatırlatan Tim Schafer, oyunun yapımını büyük oranda Fig üzerinden kendilerine bağış yapan destekçileri sayesinde gerçekleştirdiklerini sözlerine eklemiş. Son olarak, her şey ters gitse bile oyunun fragmanının aldığı olumlu tepkiler düşünüldüğünde başka bir yayıncı bulmakta zorlanmayacaklarını düşündüğünü de belirtmiş.

İlk Psychonauts da çıkışında bayağı sorun yaşamış, Microsoft tarafından terk edilince iptal edilme noktasına kadar gelmişti. Dileriz devam oyunu da benzer zorluklar yaşamaz ve bu kez hak ettiği değeri layığıyla görür.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum