San Diego Comic-Con 2022 İlk İki Günden Öne Çıkanlar

Bu sene de uzaktan uzaktan izliyoruz

Comic-Con etkinliklerini her sene ayrı bir gözle takip ederim. Uzaktan uzaktan çizgi roman dünyasında neler bittiğine bakmak epey eğlenceli. Gönül isterdi ki gidelim iki varyant kapak alalım, bir çizgi roman imzalatalım ama şimdilik uzaktan bakmakla yetineceğiz. Bu sene yapılan San Diego Comic-Con aslına bakarsanız çok ihtişamlı bir başlangıç yapmadı, 

Marvel ilk iki günde animasyon kısmından duyurular yaptı. DC çizgi romanlarıyla beni epey meraklandırdı (birkaç tanesinden aşağıda bahsedeceğim) ve tabii ki şu ilk iki güne damgayı 2. gündeki Lord of the Rings: Rings of Power fragmanı vurdu. Asıl büyük bombaların yarın Marvel Stüdyoları tarafından yapılacak panel ile birlikte patlayacağını düşünüyorum, en azından sinema ve dizi olarak yoksa daha şimdiden gözüme kestirdiğim birkaç iyi çizgi roman var. Bakalım San-Diego çizgi roman cümbüşü ilk iki gününde bizlere neler sunmuş;

Zarlar Atılsın - Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves Fragmanı

Paramount'un epey bir süredir hazırlıklarına devam ettiği Dungeons & Dragons filminden nihayet ilk fragmanı gördük. Honor Among Thieves ismiyle izleyeceğimiz filmle ilgili ben dahil çok sayıda DnD severin ciddi şüpheleri vardı. En azından fragman anlamında epey eğlenceli bir film bizleri bekliyor. Oyuncular da filmde canlandırdıkları karakterlerle sette bir custom oyun oynamışlardır diye umuyorum. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves filmi 2023 yılında vizyona girecek. 

Netflix Usulü Gundam - Gundam: The Witch From Mercury'nin Yayın Tarihi Belli Oldu

Kütüphanesini dünyanın her bir köşesinden irili ufaklı içeriklerle genişletmeye devam eden Netflix, Japonya tarafında da ayağını gazdan çekmiyor. Gundam'a yeni bir bakış atmaya hazırlanan stüdyo The Witch from Mercury dizisiyle dünya çapındaki hayranları heyecanlandırmayı başardı. Mobile Suit Gundam: The Witch From Mercury, önümüzdeki Ekim ayında tüm dünyada yayın hayatına başlayacak. Dizi 28 Ekim günü Japonya'da çeşitli televizyon kanallarında, Japonya dışında ise Netflix üzerinden izleyicileriyle buluşacak. 

Uzay Yolu Yokuşunun Hemen Sağında - Masters Of The Universe: Revolution William Shatner'i Açıkladı

Kevin Smith'in çocukluk hayallerinden birisi olan Masters of the Universe'ün yeni dönemi aslında pek de istediği gibi başlamadı. Revelations dizisi özellikle hayran bazında tartışmaya epey açık olsa da Netflix devam serisi için yeşil ışık yakmıştı. Bu kez Revolution ismiyle karşımıza çıkacak olan kahramanlarımızın yeni kadrosu da belli olmaya başladı. Star Trek efsanelerinden William Shatner'i 40. yıl kutlamalarında açıklayan dizi böylece kadrosunun ilk resmi oyuncusnu da bulmuş oldu. Masters of the Universe: Revolution'ın henüz resmi bir yayın tarihi bulunmuyor.

Zaman Çarkı Tahmin Ettiğimizden Daha Hızlı Dönüyor - The Wheel Of Time: Origins ve Dahası

Amazon Prime Video'nun The Wheel of Time dizisi ilk sezonuyla feleğin çemberine tam olarak çomak sokamadı ama Amazon'un halen diziden büyük beklentileri var. San Diego Comic-Con'da da yine bolca Zaman Çarkı haberi ortaya çıktı. Dizinin ikinci sezonu henüz ortada yok ve şimdiden üçüncü sezon resmen onaylandı. Ayrıca Amazon Prime üzerinden The Wheel of Time: Origins isimli bir animasyon dizi de izleyicilerle buluşacak.

Keanu Ağabey Ne Olur Biraz Dinlen - John Wick: Chapter 4'ten İlk Görsel

Neo, Johnny Silverhand, John Wick ve daha nice karaktere hayat veren Keanu Reeves, yaşlanmadığı gibi yorulmuyor da... Usta aktör bir yandan hayranlarını mest ederken bir yandan da yeni filmlerine hız kesmeden devam ediyor. John Wick serisinin dördüncü filminin hazırlıkları da hız kesmeden devam ediyor. Filmden ilk görsel de San Diego'ya kısmetmiş. Keanu Ağabey'i yine kederli ve muhtemelen birkaç yüz bin kişiyi öldürdükten sonra görmek mümkün. Bir aksilik olmazsa John Wick: Chapter 4, 24 Mart 2023'te vizyona girecek. 

Bu görselin üstüne filmden ilk fragman da görücüye çıktı. Tam da beklediğim gibi birisi John Wick'e "sen bile herkesi öldüremezsin" diyor ve birkaç yüz bin kişi hakkı rahmetine kavuşuyor. Yine Keanu Reeves önderliğinde aksiyonu hiç düşmeyecek bir film bizleri bekliyor gibi gözüküyor. 

Lütfen Artıkk Dövüşü Bitirin - The Walking Dead 11. Sezon Comic-Con Özel Fragmanı

Tamam, zombileri öldürmek sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Yine tamam bir zombi dizisinde de çok fazla drama olabilir. Lakin on bir sezon boyunca bunu sürdürebilmek için inanılmaz bir sabır gerekiyor. AMC, nihayet The Walking Dead'e veda etmeye hazırlanıyor. 11. Sezon 3. kısım ile birlikte tatminkar bir final yapmaya hazırlanan diziden SDCC için "Finish the Fight" isimli özel bir fragman da görücüye çıktı. 2 Ekim günü yayın hayatına başlayacak olan üçüncü kısımdan sonra zombilerimizin yürümeye mecali kalırsa yan dizilerle de karşımıza çıkacaklar. 

Nicolas Cage Yoksa Hazine De Yok! - National Treasure: Edge Of History'e İlk Bakış

Disney+'nın uzun bir aradan sonra yeniden hayata döndürdüğü National Treasure bu kez bir dizi olarak izleyicileriyle buluşacak. Ancak işin üzücü kısmı bu dizide Nicolas Cage'i göremeyeceğiz. Orijinal filmde Benjamin Franklin Gates karakterini canlandıran Cage'in yerine başrolde Riley Poole karakterini canlandıran Justin Bartha'yı izleyeceğiz. 10 bölümden oluşacak olan yan dizinin bu yıl içerisinde yayın hayatına başlaması bekleniyor. 

Bir Dinozora Bakmak İçin Kaç Yıldız Gerekir? - Moon Girl and Devil Dinosaur'dan İlk Görüntüler

İlk iki günde işin animasyon kısmıyla hayranlarının karşısına çıkan Marvel'dan epey iddialı bir yapım daha geliyor. Moon Girl and Devil Dinosaur dizisiyle birlikte genç hayranları hedef alan stüdyo seslendirmen kadrosunu ise yıldızlarla donatmış. Alison Brie, Andy Cohen, Maya Hawke, Cobie Smulders ve Wesley Snipes gibi isimleri bünyesinde barındıran animasyon dizi 2023 yılında yayın hayatına başlayacak. Moon Girl yani 13 yaşındaki süper dehamız Lunella Lafayette'nin maceraları hem Disney+ hem de Disney Channel üzerinden izlenebilecek. 

Tom Holland Yok, Charlie Cox Var - Spider-Man: Freshman Year'a İlk Bakış

Marvel Sinematik Evreni, en büyük lokomotifine Spider-Man'e görece geç kavuştu ama bırakmaya hiç niyetli değil. Sadece sinemada değil Spider-Man'i her yerde kullanmak istemeleri epey doğal. Tabii işin bir de Sony kısmı var ama lütfen oraya bir süreliğine hiç girmeyelim çünkü Morbius yeterince Morb'luyor.. Freshman Year animasyon dizisi ise Homecoming'in öncesinde daha da ergen bir Spider-Man'e odaklanacak. Dizide seslendirmen olarak Tom Holland yer almıyor ama çok daha ilgi çekici bir gelişme var. Freshman Year'da Daredevil ve Doctor Strange ikilisini göreceğiz ve Matt Murdock'u biricik sevgili Cahrlie Cox seslendirecek!

Disney, Peter Parker'ı mentorsuz bırakmayı pek sevmediği için bu dizide de yine bir mentor var. Norman Osborn yani bildiğimiz Green Goblin'i bu kez Peter'a destek verirken göreceğiz. Diziden gelen görüntülerle birlikte toy Spidey'nin düşmanları da belli oldu. Başını Doctor Octopus'un çekeceği ve içerisinde Scorpion gibi karakterlerin de yer aldığı bir ekip New York sokaklarında bolca suça karışacak. Dizi boyunca bolca farklı kostüm giyeceği de açıklanan Peter için gelişmeler bununla da sınırlı değil. 2024 yılında yayın hayatına başlayacak olan Freshman Year'ın ikinci sezonu da Sophomore Year olarak onay aldı. Bu yeni sezonun ne zaman görücüye çıkacağı ise henüz belli değil. 

Ben Groot Çok Groot Ya Sen Kimsin? - I Am Groot'tan Resmi Fragman

Guardians of the Galaxy sayesinde evrene dahil olan Bebek Groot ezeli düşmanı Bebek Yoda gelmeden önce çok sayıda insanın favori bebek uzaylısıydı. MCU içerisinde Groot ergenlik dönemine girmiş olsa da Disney'in bu sevimli ağaç yavrusuyla işi henüz bitmiş değil. I Am Groot isimli animasyon diziyle birlikte beş kısa bölüm boyunca Bebek Groot'un maceralarına tanıklık edeceğiz. Daha önce yönetmen James Gunn'ın da dediği gibi bu dizinin GotG için bir bağlayıcılığı yok ama Groot için epey keyifli bir dönem bizleri bekliyor gibi gözüküyor. 

Peki Ya Eğer MCU'da Bir Şeyin Sonu Olsaydı? - What If 2. Sezon Ertelendi, Üçüncü Sezon Onaylandı

Marvel Sinematik Evreni yeni başladığı animasyon kısmını epey sevmiş durumda. What If dizisi aslında çok daha büyük bir potansiyel vaat ediyordu ama MCU her şeyi bir plan dahilinde yapmayı sevdiği için yine tüm What If'i bir araya getirdi ve üstüne buradan beyaz perdeye de karakterler adapte etti. Dizinin ikinci sezonu da bu paralelde ilerleyecek. Gelen haberlere göre Captain Carter'ı yeniden göreceğiz ve bu sefer işin içine Winder Soldier da girecek. Odin ve Mandarin arasında büyük bir dövüş geleceği de belirtiliyor. What If'in ikinci sezonu 2023'ün ilk dönemi ertelenirken dizinin üçüncü sezonu da şimdiden onay kapmayı başardı. Üçüncü sezon için resmi bir yayın tarihi belirtilmedi ancak yapım sürecinin başladığı bildirildi. 

Güzel Haberler, Kötü Kostümler - X-Men '97 Gümbür Gümbür Geliyor

Disney+'nın ülkemize gelmesiyle birlikte yeniden X-Men The Animated Series izlemek epey iyi hissettirdi. Muhteşem dublajıyla birlikte Spider-Man TAS daha popüler olsa da X-Men'in teması ve hikayeleri de yabana atılır cinsten değildi. 25 sene sonra hikayeye devam etme kararı alan Disney yeni bölümler için hazırlıklara başladı. Orijinal dizinin bittiği yerden devam edecek olan TAS'ta ekibin lideri olarak Magneto'yu izleyeceğimiz açıklandı. Ayrıca Nightcrawler ve Sunspot gibi yeni karakterler de ekibe dahil olacaklar. 

Magneto'nun bu yeni halini pek beğenmesem de bizim ekibi yeniden görmek epey heyecan verici. Zaten Wolverine, Storm, Cyclops, Rogue, Jean ve bu dönemin olmazsa olmazı Jubilee bir araya gelince ister istemez bir heyecan yaşanıyor. Mr. Sinister ve Emma Frost ile birlikte Sebastian Shaw'ın da yer aldığı Hellfire Club da yeni sezonda karşımıza çıkacak. Bir diğer sevindirici haber ise X-Men TAS bu geri dönüş sezonunun ardından en az bir sezon daha onay kapmış durumda. X-Men '97 yeni bölümleriyle 2023 yılının güz döneminde yayın hayatına başlayacak. 

Zombiler Disney'i Esnek Mi Yapıyor? - Marvel Zombies'in Yaş Sınırı Herkesi Ters Köşe Yaptı

Disney+'nın kendi yaptığı Marvel dizileri belirli bir yaş sınırını katiyen aşmıyor. Ancak Netflix dizilerinin kütüphaneye eklenmesiyle birlikte yetişkin kategorisinde Marvel dizileri de artık yayın servisi üzerinden erişilebilir oldu. Üzerine Deadpool filmleri ve Logan'ın da Disney+'ya gelmesi +18 filmlerin artık izlenebileceği anlamına geliyor. Tüm bu gelişmelerden sonra yeni animasyon dizi Marvel Zombies ile ilgili de şaşırtıcı bir haber geldi. TV-MA yani televizyon işin yetişkin kategorisinde izleyeceğimiz Marvel Zombies oldukça karanlık bir havaya sahip olacak. 2024 yılında yayın hayatına başlayacak olan dizi bu yeni gelişmelerle birlikte çok sayıda hayranın dikkatini çekmiş durumda. 

Chris Clermont ve X-Men Yan Yana Gelince Durum Cidden Ekstrem Oluyor - X-Ttreme X-Men Geri Dönüyor!

Bundan seneler sonra San Diego Comic-Con'un en azından ilk iki gününden aklında ne kaldı diye soran olursa işte bu haberden bahsedeceğim sevgili Oyungezerler. Bana göre X-Men tarihinin altın çağına imzasını atan usta yazar Chris Clermont yine ekstrem bir iş ile favori ekibimin başına geçiyor. X-Treme X-Men çizgi romanı Chris Clermont'un yazımı ve Salvador Larroca'nın çizimleriyle önümüzdeki Kasım ayında yayımlanacak. Bu ikili daha önce 2001 yılında da aynı seriyi sürdürmüştü. Kadrosunda Gambit, Rogue, Storm ve Wolverine gibi isimlerin yer aldığı şahane ekibimiz Kitty'i Wolverine'in bir dönem mentorluğunu da yapan Ogun'un elinden kurtarmaya çalışacak. 

Todd McFarlane ve Greg Capullo Güçlerini Birleştiriyor - Yeni Batman/Spawn Çizgi Romanı Yolda

Greg Capullo'nun Batman'e bakışıyla Todd McFarlane'in gözünden bile sakındığı Spawn'a bakışını düşününce bu bir araya gelme çizgi romanı çok acayip şeyler içerecek gibi hissediyorum. San Diego Comic-Con'ın adına yaraşır bir duyuru olan Batman/Spawn #1, 48 sayfalık bir tek sayı olacak. McFarlane usta bu çizgi roman için "yılın en büyük kitabı" diyerek heyecanı körüklemeyi başardı. McFarlane ayrıca yine, yeniden Spawn filmiyle ilgili açıklamaların yakında geleceğini söyleyerek hayranlarını şaşırtmadı...

The Batman'in Etkileri Sürüyor - The Riddler Çizgi Romanıyla Bulmacaların Kökenine Bir Yolculuk

Bu yıl vizyona giren The Batman filmi bana göre beyaz perde tarihinin en iyi Gotham tasvirine imza atmıştı. Filmin diğer elementleri epey tartışılsa da Paul Dano'nun canlandırdığı The Riddler'ın gizem havası bir katma değerdi. Paul Dano rolünü epey benimsemiş olacak ki The Riddler: Year One isimli bir çizgi roman yazmaya karar vermiş. Altı sayılık bu mini serinin çizimlerini ise Stevan Subic gerçekleştirecek. The Batman öncesinde Riddler'ın orijin hikayesini anlatmak istediğini belirten ano bu yazarlık deneyiminden epey heyecanlanmış. DC Black etiketiyle +18 olarak çıkacak bu seriyi merakla bekliyoruz. 

Yüzükleri Neden CGI ile Götürmediler? - The Lord of the Rings: The Rings of Power'dan Yeni Fragman!

Şu iki günün özellikle sinema/televizyon anlamındaki assolisti kesinlikle The Rings of Power fragmanıydı. "Elfler hangi berberde traş olur?, Cüceler kahvaltıda ne yer?" gibi tartışmalar ışığında epey sükseli bir başlangıç yapan Amazon'un devasa bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisini izlemek için artık gün sayma dönemine giriyoruz. San Diego Comic-Con'un da şanına yakışır bir şekilde epey iyi gözüken bir fragman da hayranlara yeni tartışma yakıtları doldurmayı başardı. 2 Eylül günü yayın hayatına başlayacak olan diziden Sauron'un görüntüleri ise bambaşka bir tartışma konusu olacak gibi duruyor. Ben bu tartışmaların mümkün olduğunca uzağında patlamış mısırım ile birlikte "elf idi insan idi" kaosunu izliyor olacağım. 

San Diego Comic-Con'un ilk iki gününde özellikle sinema ve televizyon (hoş artık neredeyse tamamen yayın servisleri) anlamında öne çıkan başlıklar bu şekilde. Tabii çizgi roman severler için çok daha gizli hazineler yatıyor olabilir lakin Clermont'un X-Men'inden daha sevindirici bir şeyi kendi adıma düşünemiyorum. Bakalım Marvel Sinematik Evreni paneli de bu kez hepimizi şaşırtıp resmen X-Men duyurusu yapacak mı yoksa mutantları bir kez dah kanlı canlı izlemek için yine arafta mı kalacağız?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum