Shinji Mikami, Kurucusu Olduğu Tango Gameworks'ten Ayrılmaya Karar Vermiş

12 yılın ardından ayrılık

TrueAchievements'ın haberine göre Tango Gameworks'un kurucusu ve CEO'su, The Evil Within serisinin yaratıcısı Shinji Mikami stüdyodan ayrılmaya karar vermiş. Site, ZeniMax çalışanlarına gönderilen emaili okuduğunu ve teyit ettiğini belirtiyor. Buna göre Bethesda başkan yardımcısı Todd Vaugh, Shinji Mikami'nin Tango Gameworks'ten ayrılacağını söylüyor.

"Sizlere bugün stüdyomuzun başı Shinji Mikami'nin önümüzdeki aylarda Tango Gameworks'ten ayrılmaya karar verdiğini bildirmek için yazıyorum. Mikami-san Evil Within serisinde, Ghostwire: Tokyo'da ve elbette Hi-Fi Rush'taki çalışmalarıyla 12 yıldır Tango'daki genç geliştiricilere akıl hocalığı ve kreatif liderlik yapıyordu." demiş Vaugh.

Tango'nun liderlik kadrosunda ne gibi değişiklikler olacağına önümüzdeki dönemde Bethesda yöneticileri karar verecek.

Shinji Mikami oyun dünyasının en tanınmış isimlerinden biri. Orijinal Resident Evil'ın yaratılmasında büyük payı var ve Resident Evil 4'e kadar da seri ondan soruluyordu. Mikami 33 yıllık kariyerinin son 12 yılını Tango Gameworks'te geçirmişti. Mikami, Ghostwire: Tokyo ve son zamanların en büyük hitlerinden biri olan Hi-Fi Rush'ın da idari yapımcısıydı.

Mikami'nin stüdyodan ayrıldıktan sonra ne yapacağı ise henüz belirsiz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
23 Şubat 2023 21:12

Mikami, Tango Gameworks'dan ayrılırsa kaybeden Tango Gameworks olur, o derece.

Parolamı Unuttum