Six Days in Fallujah, 22 Haziran’da Erken Erişime Çıkıyor

Sonunda bir tarih açıklandı

Six Days in Fallujah, hem sıkıntılı geliştirme süreciyle hem geliştirici firmanın bağlantıları nedeniyle hem de ele aldığı konu itibariyle gündem işgal eden bir yapım oldu. Yıllar önce geliştirilmeye başlanmış, sonra sessiz sedasız iptal edilmişti. 2021'de bir kez daha gün yüzüne çıkan oyun, hakkındaki tartışmaları da bir kez daha alevlendirmişti.

Geçtiğimiz yıl çıkış yapması beklenirken sessizliğe gömülmesi, bir kez daha mı iptal ediliyor diye düşündürtmüş; ancak yapımcısından oyunun geliştirilme sürecinin devam ettiği yönünde açıklamalar gelmesiyle bu ihtimal rafa kaldırılmıştı.

Victura ve Highwire Games tarafından paylaşılan basın bülteniyle oyunun çıkış tarihi ilan edilmiş oldu, daha doğrusu “erken erişim” tarihi demek lazım. Bu paylaşıma bir de fragman eşlik ediyor:

Six Days in Fallujah, 2. Felluce Savaşı olarak bilinen çatışmaları konu alan bir taktik nişancı oyunu. Yapımcıların belirttiğine göre; oyunun geliştirilme sürecinde çatışmalarda görev almış 100’ün üzerinde ABD askerinin yanında 20'den fazla Iraklı asker ve sivilin de katkısı alınmış durumda.

Gerçek olaylardan esinlenen Six Days in Fallujah, çatışmalarda da gerçekçi bir deneyim sunmayı vadediyor. Prosedürel olarak oluşturulan iç ve dış mekanlar, çatışmaları bizler için öngörülemez kılarken; gelişmiş düşman yapay zekâsı da ekibimizle uyumlu hareket etmeden hayatta kalmayı neredeyse imkânsız hale getirecekmiş, en azından yapımcıların iddiası bu yönde. Ekip demişken, oyunun 4 kişilik bir co-op oyun olacağını da not etmiş olalım. Oyunun erken erişim versiyonunda, savaşın ilk günündeki çatışmaları oynayabileceğiz.

22 Haziran itibariyle Steam’de erken erişime sunulacak Six Days in Fallujah’nin 2024’te tam sürüme geçiş yapması hedefleniyor. Bu kadar iddianın ardından nasıl bir oyunla karşılaşacağız bakalım, merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum