Sony, Epic Games’e 1 Milyar Dolar Daha Yatırım Yaptı!

Kazın geleceği yerden esirgenmeyen tavuklar üzerine bir misal…

Microsoft’un son yıllarda hız kesmeden yaptığı stüdyo satın alımları ve yatırım hamlelerine Sony de kendi çapında karşılıklar vermeye çalışıyor malum. Satın aldığı bazı stüdyoların yanında geçtiğimiz yıl Epic Games’e 250 Milyon dolar yatırım yapması da dikkat çekici hamlelerden birisiydi. Anlaşılan o ki, bu kadarla yetinmek niyetinde değillermiş; Epic Games tarafından yapılan açıklamaya göre, Sony yeni bir yatırım daha yapmış Epic Games’e.

Epic Games tarafından paylaşılan duyuruda; The LEGO Group’un ardındaki yatırım şirketi KIRKBI ve Sony Group Corporation; Epic Games’e 1’er milyar dolarlık yatırım yapmış durumdalar. Bu yatırımların ardından, Epic yönetiminde herhangi bir değişiklik olmayacağı, kurucusu ve CEO’su Tim Sweeny tarafından yönetilmeye devam edeceği de not edilmiş açıklamada.

Sony’nin Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida; bu yatırım hakkında “Yaratıcı bir eğlence şirketi olarak, geliştiricilerin ve kullanıcıların zamanlarını paylaştığı metaverse alanındaki ilişkimizi derinleştirmek için Epic'e yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz” derken, özellikle Epic’in oyun motoru başta olmak üzere farklı alanlarındaki uzmanlıklarının Sony’nin teknolojileriyle bir araya gelerek sanal üretim girişimlerini ve spor alanındaki yeni dijital deneyimlerin geliştirilmesi gibi girişimlere ivme kazandıracağını da belirtiyor.

KIRKBI CEO’su Søren Thorup Sørensen de “Yatırımlarımızın bir kısmı, bizim ve çocuklarımızın gelecekte yaşayacağımız dünyayı etkileyeceğine inandığımız trendlere odaklanıyor. Bu yatırım, dijital oyun dünyasına katılımımızı hızlandıracak ve bu alandaki uzun soluklu, büyüyerek gelişen yolculuklarını desteklemek için Epic Games'e yatırım yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” diyor ve o da Epic Games’e bu yatırımın metaverse alanında iş birliğine yönelik önemli bir yatırım olduğunun altını çiziyor.

Tim Sweeney de bu yatırımların, Epic Games’in metaverse alanındaki çalışmalarına katkısından bahsedip bu alanda Sony ve KIRKBI gibi iki partner bulmaktan duydukları memnuniyeti dile getirmiş.

Metaverse, sektörün önde gelen firmalarını cezbediyor; bu yatırım haberi de bir anlamda bunu teyit eder nitelikte. Oyunculuğun ve genel anlamda da eğlence sektörünün gelecekte nasıl şekilleneceğini merak etmemek ve önümüzde uzanan ihtimaller karşısında heyecanlanmamak mümkün değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum