Sony, Jade Raymond’ın Haven Studios’unu Satın Aldı

Bu son durak olacak mı bakalım

Jade Raymond, oyun dünyasının popüler isimlerinden birisi. Kendisini Assassin’s Creed serisiyle tanıdık. Sonra EA Motive’e geçmişti. Oradan ayrılıp Stadia’nın geliştirici ekibinin başına geçti. Geçtiğimiz yıl Google, oyun geliştirme ekiplerini dağıtmaya karar verince, bu grupta yer alan 20 kişiyle birlikte Haven Studios’u kurmuştu.

Haven Studios’un ilk oyununun PlayStation tarafından fon sağlanan yeni bir IP olduğu ilan edilmişti. Bu zaten Sony ile yeni stüdyo arasında yakın bir bağ bulunduğuna işaret ediyordu. Sonuçta bu bağı bir adım öteye taşımaya karar vermişler; Sony Interactive Entertainment (SIE), Haven Studios’u satın aldığını duyurdu.

SIE CEO’su Jim Ryan; “Haven Studios, olağanüstü yetenekli bir ekibe sahip, yeni bir stüdyo ve Kanada'daki ilk oyun geliştirme stüdyomuz olarak onlara PlayStation ailesine hoş geldiniz demek istiyorum. Orijinal bir AAA multiplayer oyun üzerinde çalışıyorlar ve bu sadece PlayStation 5’in gücünü ortaya koymakla kalmayacak, aynı zamanda PlayStation’da sunulan oyun katoloğunun çeşitliliğine de bir katkıda bulunmuş olacak” diyor bu satın alıma ilişkin açıklamasında.

Live-service oyunlara biraz mesafeli yaklaşanlardanım. Ama yine de nasıl bir oyun ortaya koyulacağını da merak ediyorum. Bakalım Jade Raymond, bir süredir devam eden talihsiz süreci sonlandırıp yeniden eskisi gibi kendisinden bahsettiren bir oyunla çıkabilecek mi karşımıza.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum