Steam, 90 Dakikalık Deneme Sürümlerine Dead Space Remake İle Başlıyor

Gerisi gelecek mi acaba?

Görünüşe göre Valve, Steam'de yeni denemelerin peşinde ve bunlardan biri de bazı oyunlar için kısıtlı süreli deneme imkanı vermek. Bu demodan farklı bir şey, oyunun tam sürümünü belli bir süre için deneyip almak isteyip istemediğinize karar vermenizi amaçlayan bir sistem.

Dead Space Remake'in Steam sayfasında sizin de görebileceğiniz gibi "Hemen Oynayın" düğmesi ve yanında da 90 dakikalık bir sayaç bulunuyor. Bu düğmeye basarak oyunu satın almadan kurabiliyor ve 90 dakika boyunca oynayabiliyorsunuz.

Aslında bu özelliği Electronic Arts'ın mı, yoksa Valve'ın mı getirdiği merak konusu olmuştu. Ancak EA getirse Dead Space Remake Demo gibi bir isimle, ayrı bir SKU olarak eklerdi diye düşünülüyor. Ayrıca bu "Hemen Oynayın" düğmesi de doğrudan Steam sayfasında yapılan bir değişiklik, dolayısıyla bundan Valve'ın haberi olmaması mümkün değil.

Belki siz de "e zaten Steam'de oyunları oyun süresi 2 saati doldurmadan iade edebiliyorduk, bunun ne faydası var" diye düşünmüşsünüzdür ama bu yeni sistemde oyunu satın almanıza gerek yok. Ayrıca süreyi doğrudan Steam tuttuğu için yanlışlıkla oyuna dalarak 2 saati geçme ve iade hakkınızı yakma ihtimali de yok :) Keşke bu seçenek git gide yaygınlaşsa.

Dead Space Remake'in 90 dakikalık denemesi 29 Mayıs tarihine kadar aktif olacak. Sonrası için EA veya Valve'ın planlarının ne olduğunu bilmiyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum