Steam Greenlight Yerini Steam Direct'e Bırakıyor

Bir yeşil ışık geçti buralardan

Steam’in sevilen hizmetlerinden biri olan Steam Greenlight koltuğunu başka bir isme bırakıyor.

Valve yeni blog yazısında Steam ile ilgili yaşanacak bir değişiklikten bahsetti. Bağımsız yapımcıların oyunlarını daha rahat bir şekilde tanıtabilmesini sağlayan Steam Greenlight yakın zaman içerisinde Steam Direct ile değişecek.

Bahar mevsiminde gerçekleşmesi planlanan değişiklik neticesinde yapımcıları bazı farklılıklar bekliyor. Bu farklılıklar arasında göze en çok çarpan konu para. Şu an yapımcılar Steam'e bir seferlik 140 TL ödeyerek istedikleri kadar oyunu Steam Greenlight’a koyabiliyor. Ancak Steam Direct’te her oyun için ayrı ücret ödenmesi gerekecek. Yapılan açıklamaya göre henüz net bir fiyat belirlenmedi. Bazı oyun geliştiricileriyle iletişim haline olduğunu belirten firma, fiyat noktasında 100 dolar ve 5000 dolar arasında çeşitli cevaplar aldığını söyledi. Son fiyatın biraz daha araştırma yapılarak ve geri bildirim alınarak netleştirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Açıklamanın yapılmasının ardından oyun geliştiricilerinden de birçok tepki geldi. 5000 doların çok fazla olduğu, öğrencilerin ve deney amaçlı oyun yapan insanların Steam’den soğutulacağı görüşünü savunan birçok geliştirici var. Şimdilik bağımsız yapımcılar için sancılı bir değişikliğe yol açacak gibi duran Steam Direct'in nasıl bir hizmet olacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum