Unutulmaz Oyun Müzikleri: Undertale - Hopes And Dreams

This song fills you with determination

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Ahhh Undertale. Senin için neler söylendi neler? Hiç kimsenin beklemediği anda çıktın, ortalığı salladın gerçek olduğuna inandığımız güzide karakterlerle, sıcacık hikâyeyle ve tabii ki tadı damağımızdan çıkmayan müziklerle. Fazla yetenekten beni sinir eden Toby Fox’tan çıkma, oyunun atmosferine harika şekilde uyan bu müzikleri kim unutabilir, değil mi?

Gerçekten de, gönlüm tüm playlisti buraya döşemek istiyor ama yapacak bir şey yok. İçlerinden en unutulmazını seçmem gerekiyor. Ben de karalar bağlayarak oturdum, benim için apayrı bir yeri olan Determination’ı objektif dünyamdan uzak tuttum ve sonuç olarak Hopes And Dreams’te karar kıldım. Şimdi hemen “Neden X’i seçmedin ha Mert” diyebilirsiniz, haklısınız da. Niye onu seçmedim ya ben? Ama onu seçsem bu sefer de Hopes And Dreams’e yazık oluyor. Ne yapabilirim yani ben :(


Hopes And Dreams, Undertale’i anlatan en iyi şarkı kanımca. Intro aslında bize umudun halen var olduğunu, tıkılı kaldığımız yerden kurtulabileceğimizi başarılı bir şekilde hissettiriyor. Introdan sonra boss savaşlarındaki yüksek dinamizmi yaşıyoruz şarkıda. Yolun aslında ne kadar da çetrefilli olduğunu anlıyoruz. Şarkı böyle böyle inişler çıkışlar eşliğinde Undertale’in peri masalını andıran hikâye örgüsünü, mizahını, oyunda neredeyse her yerde belirtilen “sevgi” kavramını oldukça başarılı veriyor ki dinlediğinizde oyunda yaşadıklarınızı hatırlayıp derinden bir “Vay be” çekebiliyorsunuz.

Eğer siz de Undertale’in müziklerine doyamayanlardansanız YouTube’daki harika cover’lara da mutlaka göz atmalısınız. Birbirinden güzel emekler harcanarak yapılmış içerikler mevcut.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum