Steam İstediğiniz Oyunları Arkadaşlarınızdan Saklamanıza İzin Verecek

Artık utanmaya son

Steam, istediğiniz oyunları 'özel' olarak işaretleyebileceğiniz ve bu oyunların ve oyunlara dair aktivitelerinizin arkadaşlarınız tarafından görünmemesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu sanırım en çok Steam'deki cinsel içerikli oyunlara "ya bir gören olur" diye yaklaşamayanları veya kütüphanesinde olsa bile oynamaktan çekinenleri mutlu edecektir :)

Şu anda bu tür bir aktiviteyi arkadaş listenizden saklamanın tek yolu profilinizi tamamen gizli hale getirmek. Bir oyunu "gizle" dediğinizde o oyun sadece kütüphanenizde gizleniyor ama aktiviteleriniz bundan etkilenmiyor.

SteamDB'nin yaratıcısı Pavel Djundik tarafından fark edilen bu yeniliğe göre Valve oyunlara "özel olarak işaretle" seçeneği getirecek ve bu sayede hangi oyunların görünüp hangilerinin görünmeyeceğine dair daha iyi kontrol sahibi olacağız.

Steam ayrıca yeni ebeveyn kontrolleri de getirecekmiş ve bu sayede aile gruplarında günlük oyun süresi kısıtlama veya çocukların 'baba/anne bana bu oyunu alır mısın" diye istekte bulunabilmesi gibi özellikler de eklenecekmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum