Sumo Group Çalışan Sayısını %15 Azaltmaya Karar Verdi

Sumo Digital'in de sahibi

Sackboy: A Big Adventure ve Texas Chain Saw Massacre'nin geliştiricisi Sumo Digital'i de bünyesinde bulunduran Sumo Group, iş gücünü yaklaşık olarak %15 azaltmaya karar verdiğini ve bunun İngiltere, Kanada, Polonya, Çekya ve Hindistan'da 270 çalışanı etkileyeceğini açıkladı.

"Oyun sektörünün karşı karşıya kaldığı zorlukların çoğundan sıyrılmayı başarmış olsak da biz de dokunulmaz değiliz, önümüzdeki aylarda beklenen zorlukları aşmak adına yeniden şekillenme operasyonlarına başlamak iş güvenliğini sağlamak için atmamız gereken bir adım." diyor firma açıklamasında.

Sumo bu yüzden çeşitli tasarruf tedbirlerine gidileceğini ve bunun da maalasef çalışan sayısında azalma anlamına geldiğini söylüyor. Bundan etkilenen kişilerin sayısını sınırlı tutmak için tüm alternatif yolların değerlendirildiğini da söylemişler. Şu anda 1790 kişi olan çalışan sayısı, küçülme sonrasında 1500 kişi civarına düşecek.

Sumo, 2021 yılında Çin medya devi Tencent tarafından 919 milyon sterlin karşılığında satın alınmıştı. Sumo Group bünyesinde yayıncı Secret Mode, Still Wakes the Deep ve Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 ile karşımıza çıkacak The Chinese Room gibi isimler de bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum