Sürpriz: Valve, CS2'nin İsim Haklarını Satın Aldı!

İnanılmaz bir hikayeye tanıklık ediyoruz

Galiba merakla beklediğimiz o an geliyor... Birkaç haftadır sık sık gündemimize konuk olan "CS2" ya da CS:GO'nun "Source2" versiyonundan bu kez en net haber geldi. Daha doğrusu, CS2 teriminin isim hakları ve patenti Valve tarafından satın alındı. Bu da internette epey toz kaldırdı elbette.

Proje hakkında elimizde çok fazla detay bulunmuyor. Fakat bildiğimiz kadarıyla "CS2" yeni bir oyun değil. Daha doğrusu CS2 kod adlı bu proje, CS:GO'nun Source 2 versiyonuna geçiş yapmış hali olacak. Görsel anlamda gelişecek oyunun başka değişimler yaşayıp yaşamayacağını bilmiyoruz.

Valve uzun süredir iddialar karşısında sessiz kalıyor olsa da geçtiğimiz günlerde ABD Patent Ofisi üzerinden yapılan araştırmalar sonucunda Valve'ın "CS2" teriminin patentini aldığı keşfedildi. Bu patentin sayfasındaki "bağlı patentler" kısmından ise direkt olarak Counter-Strike ve CS:GO'ya erişilebiliyor.

Yine de dereyi görmeden paçaları sıvamamayı öneriyorum. Çünkü geliştiriciler bu gibi patentleri, "başkası almasın" diye satın alabiliyor. Son dönemlerde CS2 teriminin internet aleminde artan popülaritesi de ortada. Yani Valve sadece hızlı davranarak gelecek projelerini güvence altına almış olabilir.

Resmi bir açıklama gelmeden delirmeye devam edeceğiz gibi görünüyor...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum