Suudi Arabistan, Embracer Group'un 1 Milyar Dolarlık Hissesini Satın Aldı

Yatırımların ardı arkası kesilmiyor

Nisan ayında, Metal Slug ve Fatal Fury gibi oyunların geliştiricisi SNK Corporation'un neredeyse tamamen Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman'ın Vakfının (MiSK Foundation) sahibi olduğu Elektronik Oyun Geliştirme Firması'na (EGDC) geçtiği haberini vermiştik. EGDC, SNK hisselerinin toplam %96.18'ine sahip olmuştu.

Veliaht prens Muhammed Bin Salman'ın kurucusu olduğu varlık fonu kuruluşlarından biri olan Savvy Gaming Group da Embracer Group'un 1 milyar dolarlık hissesini satın aldı. Bu da firmanın toplam hissesinin %8.1'ine tekabül ediyor. Bin Salman'ın kurduğu bu varlık fonu Suudi ekonomisini petrole daha az bağımlı kılma amacıyla özellikle de oyun alanında ciddi yatırımlar yapıyor.

Embracer Group da dünyanın en büyük oyun holdinglerinden biri. 2020'nin başından beri 60'ın üzerinde satım alım gerçekleştiren holding, bunlar için 8 milyar doların üzerinde para harcadı. Son olarak da Square Enix'ten Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal stüdyolarını satın almışlardı.

Ama madalyonun bir de diğer yüzü var. Suudi Arabistan insan hakları ihlali konusunda mimli ve oyun dünyasının tanınmış isimlerine yapılan bu tür yatırımlar da doğal olarak beraberlerinde bazı soru işaretlerini getiriyor.

Embracer kurucusu ve CEO'su Lars Wingefors da durumdan memnun. Wingefors MENA'nın (Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi için kullanılan kısaltma) dünyanın en hızlı büyüyen oyun pazarı olduğunu, Amerika ve Avrupa'dan daha fazla aktif oyuncuya sahip olduğunu söyleyen Wingefors bu pazardaki en büyük ülkenin de Suudi Arabistan olduğunu, bu satın alım sayesinde de MENA bölgesindeki yatırımlarını arttırabileceklerini söylemiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum