The Lord of the Rings: Gollum'daki Gollum, Filmlerdekine Benzemeyecek

Oyunda Nazgul'lar da var

Edge dergisinin bu ay satışa çıkan yeni sayısı The Lord of the Rings: Gollum hakkında ilk kez duyduğumuz bilgilerle dolu, zaten oyun world exclusive olarak kapak konusu yapılmış.

Bu bilgilerden ilk dikkat çekeni, oyunun resmi olarak bir yeni nesil oyunu olarak açıklanmış olması. LOTR: Gollum, PS5 ve Xbox Series X'in ilk oyunlarından biri olacak. Daedalic geçen seneki duyurusunda oyunun PC ve "o dönemin konsolları" için çıkacağını söylemişti, dolayısıyla artık elimizde platform bilgisi de bulunuyor. Oyunun 2021 yılı başlarında çıkması planlanıyor.

Daedalic oyunu "çift kişilik mekaniğini öne çıkaran, devasa bölümlerden oluşan ve Tolkien'in bizzat kendi çizimlerini temel alan, gizliliğe dayalı aksiyon macera" olarak tanımlıyor. Burada önemli olan nokta 'Tolkien'in çizimleri' kısmı, bu da oyundaki Gollum'un filmlerdekine benzemeyeceği anlamına geliyor.

Oyunun yapımcılarından Kai Fiebig, "sadece filmleri izlemiş olan oyuncuların keyfini kaçırmak istemiyoruz, ama kısaca oyundaki Gollum Andy Serkis'e benzemiyor. Biz işe Gollum'un insan haliyle başladık ve oradan evrim geçirmesini sağladık. Onun Yüzük tarafından bozulmadan önce nasıl bir insan olduğunu da göreceksiniz" diyor ve şöyle devam ediyor: "Filmlerden daha fazla hikaye anlatımı imkanına sahibiz ve bizim için farklı duyguları yansıtabilmek çok önemliydi. Neredeyse seveceğiniz birini yaratmamız gerekiyordu, ama diğer yandan ondan çekinmeliydiniz de. Ve bazı noktalarda, bana inanın, ondan acayip korkacaksınız."

Oyunun sanat yönetmeni Mathias Fischer ise oyunda nazgul'ların da bulunacağını ama bunların 'daha az havalı' olanlar olacağını söylemiş :) "Sanırım bizim oyunda kullandıklarımız daha az havalı olanlar, grupların basçısı ve davulcusu gibi olanlar yani. Yine de onları da havalı yapma şansımız var!" diyor Fischer.

The Lord of the Rings: Gollum, 2021'de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum