thesurvivor2299.com Sitesinin Mimarı Konuştu, Acı Söyledi

Kimi insanlar gereğinden fazla acımasız olabiliyor.

Bildiğiniz üzere thesurvivor2299.com sitesinin sahte olduğu günyüzüne çıktı. Sitenin sahibi olayı durdurdu ve biz de sizi bunu bildirmiştik.

Ama bu işi üstlenen kişi (nick olarak DCHoaxer’ı kullanıyor) Reddit’te bir AMAyaptı. Oldukça patırtılı geçen bu AMA seansındansa ilginç detaylar çıktı.

Öncelikle kendisini “zengin bir dallama” (a rich douche) olarak tanımlayan DCHoaxer, bu site için 990 dolar para ödemiş. Sadece insanlarla dalga geçmek için. Bunun 90 doları adres için, 900 doları ise telefon hattı için.

Bu işi sadece insanlarla dalga geçmek için değil, kendince bethesda’yı Fallout 4 ile ilgili bir açıklama yapmaya zorlamak için yapmış. Ayrıca daha devam ettirme niyetindeymiş ama Bethesda’dan kendisine gelenuyarılar sonucunda korkmuş ve geri adım atmış. Yoksa, devamında bir CGI video bile sunacakmış.

AMA oldukça uzun, isterseniz buradan okuyabilirsiniz. Ama yarısından çoğunu okumuş birisi olarak, bu adamın söylediği herhangi bir lafa inanılmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Nihayetinde kendisi insanların hayalleri ile oynayıp bununla dalga geçmek için 1000 dolara yakın para harcayabilecek nitelikte. (“Yargılamıyorum” desem inanır mısınız ki?)

O nedenle bu belirtilen para değerlerinin bile gerçek olmama ihtimâli var. Neyse, bu da böyle bir gelişme işte.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum