THQ Nordic Showcase 2024’te Gothic 1 Remake’ten Yeni Bir Fragman Paylaşıldı

Çıkış tarihi halen belirsiz…

Geçtiğimiz akşam THQ Nordic Showcase 2024 programı gerçekleştirildi. Programda yer verilen oyunlardan birisi de ilk Gothic oyununun yeniden yapımıydı. Takip listelerimizin önemli üyelerinden birisi olan Gothic 1 Remake’ten yeni bir fragman paylaşıldı:

Fragmana oyunun hikayesinin genel bir özeti paylaşılarak başlanıyor. Kral Rhobar II, alt edemediği düşmanları orklara karşı kullanılmak üzere güçlü silahlar yaptırmak için büyük miktarda madene ihtiyaç duyuyor. Bunun için de elindeki mahkumları Khorinis madenlerinde çalışmaya gönderiyor. Bir yandan da bu mahkumların vadiden kaçmasını önlemek için büyücülerinden sihirli bir bariyer oluşturmalarını istiyor. Fakat işler ters gidiyor, büyü kontrolden çıkıyor ve mahkumlar vadinin kontrolünü ele geçiriyor. Biz de böyle bir ortamda isimsiz kahraman olarak olaya dahil oluyoruz.

Fragmanda dikkat çekilen noktalardan birisi “yaşayan bir dünya simülasyonu” konusu. Siz olmasanız da var olmaya devam edeceğini hissettiren bir dünya sunuyor Gothic. Buna bir de oyuncuya sunulan seçim özgürlüğü eklendiğinde, ortaya güzel bir RYO çıkıyor.

Gothic 1 Remake’in orijinal oyuna sadık bir yeniden yapım olduğunun altını çiziyor yapımcılar. Dolayısıyla ciddi teknik sorunlar yaşanmazsa keyifle oynayacağımız bir oyun bizleri bekliyor demektir. Tabii biz de sabırsızlıkla kendisini bekliyoruz, fakat halen çıkış tarihi belli değil. Bu yıl içerisinde gelir mi yoksa o da 2025’e mi kalır, bekleyip göreceğiz artık.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum