Total War: Warhammer'ları Hangi Sırayla Oynamalı?

Yeni başlayanlar için satın alma rehberi

3 oyun, bir dünya DLC, hatta DLC’ler için çıkan DLC’ler... Warhammer’larda yeniyseniz kafanız karışabilir. Bulutları biraz temizlemeye çalışayım. Öncelikle en basit soru:

Hangi oyundan başlamalı?

Bunun çok sayıda doğru yanıtı, bir tane de yanlış yanıtı var. “Laf salatası yapma, bana tek ve kısa bir yanıt ver” derseniz, cevabım Warhammer 2 olur. Sararsa sonrasına bakarsınız. Ama az daha detay vereyim...

Warhammer 3 güzel bir giriş noktası. Hem mekanikleri güzel öğreten hem de hikâye olarak başarılı bir eğitim bölümü var. En ideali Steam bu seri için ama ağır zam yedi, şu an gönül rahatlığıyla satın almanızı öneremem. Ama Game Pass’te de mevcut, sevip sevmeyeceğinizi oradan deneyebilirsiniz.

Warhammer 2 de güzel bir giriş noktası. Senaryo mekanikleri WH3’ten biraz daha iyi. Hem WH3’ün bu garip garip fraksiyonları sizi çekmemiş olabilir, WH2’de bildiğiniz elfler, dinozorlar, fareler falan var. Warhammer evrenine çok aşina değilseniz muhtemelen bu fraksiyonlar sizin için daha çekici olacaktır. Evet Warhammer 3’te çözülmüş çok sorunu var Warhammer 2’nin ama yeni başlayan biri için hayati sayılmazlar o kadar da.

Warhammer 1+2 de güzel bir seçenek. İki oyuna da sahipseniz iki oyunun haritasını birleştirerek oynayabiliyorsunuz, ki bunun hâlâ en iyi Total War: Warhammer tecrübesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. İndirimde gömmeniz şart ama, iki oyun birden yormasın bütçeyi.

Warhammer 1+2+3 de güzel bir seçenek... olacak birkaç ay sonra. Üç oyunun haritası birleşecek. O işte mükemmel olacak ama hâlâ zamanı var.

Yanlış yanıt ise Warhammer 1. Total War: Warhammer’lara ilk oyunla başlamamalısınız. Warhammer 2, ilk oyundan 1 yıl sonra çıktı ve yapımcılar ilk oyunu güncellemeyi bıraktı. Şu an çok sığ ve çok sorunlu kalıyor Warhammer 1 diğerlerinin yanında. Tavsiye etmiyorum. Kaçıracağınız bir hikâyesi vs. de yok zaten.

Ücretsiz eklentiler

Total War Access diye bir şey var. Steam’inizi buna bağlarsanız ücretsiz bir şekilde bir dünya yeni lord, birim, kahraman vs. elde ediyorsunuz. Warhammer 3 için henüz bir şey yok ama Warhammer 1 ve 2 için onları almamazlık etmeyin.

DLC’ler hakkında bir not

Önceki oyunlar için sahip olduğunuz bütün DLC’ler, üç oyunun birleştirilmiş haritası yayınlandığında komple geçerli olacak. Alacağınız bütün DLC’ler oyunun ömrü boyunca işinize yarayacak yani, boşa gitmeyecekler.

Fraksiyon DLC’leri

En değerli DLC’ler bunlar elbette, koskoca yeni bir fraksiyon ekliyor her biri. Hiçbiri şart değil. Ancak ana oyunlardaki fraksiyonlar size yetmemeye başladığında göz atabilirsiniz bunlara. Kişisel önerim Kabir Kralları (Tomb Kings) ve Canavaradamlar (Beastmen) olur ama zevk meselesi, hangisi ilginizi daha çok çekiyorsa ona el atabilirsiniz. Warhammer 3 için güncellenmeden önce Norska (Norsca) ve Kaos Savaşçıları (Chaos Warriors) DLC’lerine bulaşmayın ama şimdilik.

Lord DLC’leri

“The bi şey and the bi şey” diye isimlendirilen DLC’ler. Bunlar her şeyden önce yeni oynanabilir efsanevi lordlar ekliyorlar ve kimisi diğer seçilebilir lordlardan çok farklı mekanikler ve başlangıç noktaları sunuyor. Ekledikleri birimler vs.’ler de cabası. Çoğu iyi DLC’lerdir. Hepsini alayım derdinde olmanız şart değil ama, çok fazlalar, büyük masraf. Özellikle sevdiğiniz bir fraksiyon olursa onu genişleten DLC’lere göz atabilirsiniz. Tek istisna The Prophet & The Warlock. Skaven fraksiyonunu bu DLC olmadan oynarsanız çok şey kaçırırsınız. Can sıkıcı derecede iyi bir DLC. The Queen and The Crone da diyeyim hadi. O da Yüce Elfler (High Elves) için biraz hayati sayılabilir.

Not: Fraksiyon DLC’leri için çıkan lord DLC’leri de var. Direkt onları satın alıp oynamak mümkün. Fraksiyon DLC’leriyle gelen lordları seçemezsiniz ama o fraksiyonla oynamış olursunuz. Örneğin The Twisted & The Twilight DLC’sini aldığınızda, Orman Elferi (Wood Elves) fraksiyon DLC’sine sahip değilseniz bile, fraksiyonunun en güçlü ve en eğlenceli lorduyla oynamanız ve bütün birimleri kullanabilmeniz mümkün.

Kan DLC’si

Evet oyuna kan eklemek için Blood for the Blood God DLC’sini almanız gerekiyor. Ana oyunun yaş sınırını düşük tutmak için böyle yaptılar deniyor ama Warhammer 3’teki Khorne mekânlarını görünce... Neyse. Can sıkıcı evet ama kan DLC’si olmadan da eksik hissettiriyor oyun doğrusu. En azından önceki 2 oyunun herhangi birinde kan DLC’si aldıysanız Warhammer 3’te de almış sayılacaksınız (Warhammer 3 için kan DLC’si çıkınca, daha çıkmadı). Eh, bu da bir şey.

YORUMLAR
marrow
2 Nisan 2022 23:54

Peki Ömer bey, bir soru da ben sorayım. Tüm oyunlar içerisinden oynamak için ilk 4 ırkı (lordları ile beraber) önersen hangilerini önerirdin? Bu oyuna bulaşacaksanız bu ırkları oynamadan olmaz diyeceğiniz ırklar nelerdir?

Parolamı Unuttum