Türkiye'de Google Hizmetleri Geçici Olarak Çöktü

YouTube ve Gmail erişim dışı kaldı

Google ana sayfası, Gmail ve YouTube başta olmak üzere tüm Google servislerine bu sabah ülkemizden erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Google'a bağlı olan Google Play, Hangouts gibi servisler de dahil olmak üzere yaşanan bu sorunlar neyse ki üzerinden çok fazla zaman geçmeden çözüldü.

Çöken internet sitelerini takip edebildiğimiz Downdetector sayfasına baktığımızda bu çöküşün sadece Türkiye'yi değil, Doğu Avrupa'yı da etkilemiş olduğunu görüyoruz ama tabii burada bizi asıl ilgilendiren kısım kendi ülkemizde yaşanan sorun. Ancak en azından diğer yakın ülkelerde de erişim sorunları olduğunu görünce bu sıkıntının Rekabet Kurulu ile Google arasında bu hafta yaşanan sıkıntıdan kaynaklanmadığını tahmin etmek mümkün.

Google servislerinin yakında başka bir ağ üzerinden hizmet vermeye başlayacağı söyleniyor, ancak bunun da ne kadar doğru olduğunu resmi açıklama yapıldığında öğreneceğiz.

Haberi girdiğimiz sırada Google servislerine erişim düzelmişti ama gün içerisinde benzer sıkıntılar yaşanabilir diye tetikte olmak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum