Ubisoft’ta 124 Kişi İşten Çıkarılıyor

İşten çıkarmalar kervanına Ubisoft da katıldı

Son haftalarda oyun dünyasında işten çıkarma haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer de Ubisoft’tan böyle bir haber geldi; 124 kişi işten çıkarılıyor.

Ubisoft’un VGC’ye yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Ubisoft'taki her ekip, uzun vadede başarı için daha iyi bir konumda olmamızı sağlamak amacıyla operasyonlarımızı basitleştirmenin ve kolektif verimliliğimizi artırmanın yollarını araştırdı. Bu bağlamda bugün Kanada stüdyolarımızın genel ve idari işlevlerini yeniden düzenlediğimizi, Hybride (Montreal merkezli VFX stüdyomuz) ve küresel BT ekibimizdeki personel sayısını azalttığımızı duyurduk. Bu durum 124 pozisyonu etkiliyor” denilmekte.

Kotaku da konuyla ilgili olarak Ubisoft yetkilileri ile görüşmüş. “Bunlar kolay alınan kararlar değil. Ubisoft’tan ayrılacak meslektaşlarımıza geçiş sürecinde kapsamlı bir destek sağlayacağız. Ayrıca şirkete sundukları katkıdan dolayı sonsuz minnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunmak isteriz. Bu yeniden yapılanma üretim ekiplerimizi etkilemeyecek” denilmiş bu açıklamada da.

Sonuç olarak ne denilirse denilse, 124 kişi işten çıkarılıyor. Bu kişiler ve aileleri zorlu bir dönemden geçecekler. Yönetim katında alınan hatalı kararların bedelini yine bu işe en çok emek veren gruptan birileri ödeyecek. Umarım önümüzdeki dönemde bu türden haberlerin sayısı azalır.

YORUMLAR
Atlas Estrella
8 Kasım 2023 15:06

Para derdim olmasa ben direkt kendim işten çıkardım ya neyse...

Parolamı Unuttum