Unutulmaz Oyun Müzikleri: Mafia – Belleville

Django Reinhardt bu oyuna çok güzel bir renk katıyor

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Bu hafta bir değişiklik yapalım dedik ve 2K Games'ın bugün tanıtacağı Mafia Trilogy öncesinde Mafia'nın en güzel müziklerinden biriyle seriye selam göndermeye karar verdik.

Mafia, ülkemizde de çok sevilen, çok oynanan oyunlardan birisi. Pek çoğumuzun tekrar tekrar oynadığı, görevlerini neredeyse ezbere bildiği oyun, pek çok şeyi gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirmişti -ki bunlardan birisi de elbette müzikleriydi.

Hikayenin geçtiği dönemi gayet güzel şekilde yansıtan, bizi de atmosferin içine gayet başarılı bir şekilde çeken müziklerle doluydu; tam bir caz resitali sunuyordu desem herhalde abartmış olmam. The Mills Brothers’tan Chinatown, Louis Armstrong’tan I'm Not Rough (Lonnie Johnson'dan dinliyorduk), Louis Prima’dan Long About Midnight ve daha nicesini saatler boyunca dinleyebilirim. Hangisini seçeceğim konusunda da çok kararsız kalıyorum açıkçası. O yüzden paylaşacağım parçayı da kura ile belirliyor ve Belleville diyorum :)

Django Reinhardt – Belleville

Mafia, hayali bir şehir olan Lost Heaven'a götürmüştü bizleri. Araçlar, silahlar, giyim kuşam, her şeyiyle kendimizi 1930’lar Amerikasında bir mafya macerasının içinde bulmuştuk. Haliyle caz müzikleri de bu işin tamamlayıcı bir parçası oluvermişti. Django Reinhardt oyunda gayet güzel parçalarla yerini alıyordu ve bunlardan birisi de insanın içini kıpır kıpır yapan parçalardan Belleville idi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum