Valve, Steam Deck OLED'e Resmi Windows Desteği Getirdi

Sürücüler yayınlandı

Steam Deck OLED her ne kadar özünde bir PC olsa da işletim sistemi bakımından kısıtlıydı. Steam Deck bildiğiniz gibi SteamOS kullanıyor ve aslında bu bir el cihazı için son derece güzel bir işletim sistemi. Yine de Windows kurabilmeyi dileyen kullanıcılar vardı ama gerekli sürücüler olmadığından Steam Deck OLED'e Windows kurulamıyordu.

Valve bu kısıtlamayı bir günde değiştiriverdi ve Steam Deck OLED'e Windows kurmak için gereken tüm Windows sürücülerini resmi olarak yayınladı. APU, SD Card Reader, Wi-Fi, Bluetooth ve Audio sürücüleri sayesinde artık Windows'u etkin biçimde kullanabileceksiniz.

Cihazınıza Windows kurabilmek için öncelikle SteamOS 3.6.9 Beta veya daha yeni bir sürümde olmalısınız ve Bluetooth da açık olmalı. Ses sürücüleri şimdilik harici hoparlörleri desteklemiyor, sadece Bluetooth ve kulaklık için kullanılabiliyor. Ama harici hoparlör güncellemesi de yakında gelecektir.

Steam Deck OLED'e Windows kurma işlemi için recovery drive yaratmanız, Deck'e takmanız ve BIOS menüsü üzerinden boost etmeniz gerek. Bunu kurduktan sonra Windows Drivers for Steam Deck OLED linkinden gereken sürücüleri indirip kuruyorsunuz.

Valve'ın Steam Deck OLED kullanıcılarına bu tür bir seçenek sunmuş olması çok iyi. SteamOS kullanmaya devam edecek olsanız dahi ileride istediğiniz zaman Windows kurabileceğinizi bilmek bu cihaz için kesinlikle bir artı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum