ABD Hükümeti World Of Warcraft Oyuncularını Da Dinliyormuş!

KO-KO-KO-KO-KO KOMPLO BREAKER!

Uzun zamandır gündeki meşgul ediyor, ABD hükümetinin kuralsız şekilde halkını dinlemesi. Hatta 9GAG gibi mizah sitelerinde, bunlara dair birçok “meme” de yapıldı, paylaşıldı.

Ama bu konuda yeni bir dereyece geldik anlaşılan. Çünkü terörizmden korkmak, ABD nin Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın (NSA) DVO’lara el atmaya kadar varmış.

Evet, World of Warcraft dahil ABD’de oynanan birçok DVO’daki konuşmalar ajanlar tarafından dinleniyormuş. Üstelik bu olay CIA’i de dahil ediyor olaya. Kaynak ise Edward Snowden’in elinden sızan NSA dökümanları.

Peki ne arıyor bu adamlar? Üstelik ne kadar zamandır?

2008 yılından beri sanal dünyalarda insanların söylediklerine kulak kabartan bu ajanlar odaklarını WoW, Second Life ve Xbox Live sistemine döndürmüşler. Sebebi ise bu oyunların VoIP, chat, dosya transferi gibi hizmetler sunduğu ve bunların takibe alınmadığı için tehlike oluşturması.

Ayrıca 2008 yılında verinin toplanması zor olduğundan, terörist grupların buralarda daha rahat konuşmalar yapabileceği de belirtilenler arasında.

Hayır, daha bitmedi.

Belgede dikkat geçen şeylerden (çekmeyenleri de var bir de, eyvahlar olsun) sonuncusu da power leveling ve oyun içi para satışı. Bu tür hizmetlerin satışlarının terörist gruplar tarafından yapıldığı ve paranın bu grubu güçlendirmek için kullanıldığı yine rapordan çıkan şeylerden.

Hayatta (neredeyse) hiçbir şey imkansız değildir, kabul. Ama bu da...yani...ne bileyim...şimdi....peki.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum