Yüzüklerin Efendisi Dizisinin 2. Sezonu Kadın Yönetmenlere Emanet

Güç kadınları

1 Eylül'de Amazon ekranlarında yayımlanmaya başlayan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Rings of Power) dizisi kimilerince sevildi, kimilerince yerildi. Sonuçta zevkler ve renkler diyoruz, diziyi sevebilirsiniz de, eleştirip izlemeyebilirsiniz de. Ama Amazon daha en baştan bu diziye tam 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı ve 5 sezon boyunca devam edeceğini açıkladı. İlk sezonun izleyici sayıları da bir hayli iyi, zaten daha ilk sezon bitmeden ikinci sezon hazırlıkları başlamıştı.

Amazon çalışmaları devam eden yeni sezonda dair yeni bilgiler paylaştı ve bu sayede Güç Yüzükleri dizisinin bölüm sayısı ve yönetmenlerini öğrenmiş olduk.

Dizinin yeni sezon yönetmenleri tamamen kadınlardan oluşuyor ve aralarında The Witcher, The Sandman ve The Wheel of Time gibi yapımlarda çalışmış isimler de var.

İlk sezonda Udûn (#6) ve The Eye (#7) bölümlerini yönetmiş olan Charlotte Brändström, ikinci sezonda hem dört bölüm yönetecek, hem de dizinin eş yapımcılığını yürütecek. Brändström daha önce de The Witcher'ın ilk sezonunda Bottled Appetites ve Rare Species bölümlerini yönetmişti.

Yeni sezonda Louise Hooper ve Sanaa Hamri de ikişer bölüm yönetecekler. Yani dizinin yeni sezonu yine 8 bölümden oluşacak.

Hooper, The Sandman dizisinin final bölümünü, ayrıca The Witcher'ın ikinci sezonunda Dear Friend ve Voleth Meir bölümlerini yönetmişti.

The Wheel of Time dizisinin ikinci sezon yapımcılığını üstlenen Hamri ise Empire, Shameless, Nashville, Glee ve Desperate Housewives'ta da ismini gördüğümüz bir yönetmen.

Dizinin ilk sezonunda Adar'ı canlandıran Joseph Mawle'ın diziden ayrıldığını ve yeni sezonda Adar'ı Sam Hazeldine'in oynayacağını da ek bilgi olarak düşeyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum