Ziggurat, Retro Klasiklere MicroProse Soccer İle Devam Ediyor

1988 aradı, futbol oyunlarını geri istiyormuş

Ziggurat Interactive son birkaç gündür zamanının ünlü retro oyunlarından bazılarını Steam üzerinden günümüz oyuncularıyla buluşturmaya başladı. Bunlar remake veya remastered değil, oyunların orijinal halleri. Başarım veya takas kartı desteği yok, ama bu eski oyunları zamanında oynamış olanlar için oldukça güzel bir nostalji fırsatı sunuyorlar.

Bunların son örneği de 1988 yılında Commodore 64 için çıkan MicroProse Soccer oldu.

Amiga'nın en ünlü futbol oyunlarından Sensible Soccer'ın yaratıcısı Sensible Software'in ilk futbol oyunu olan MicroProse Soccer, çıktığı sene Commodore 64 sahipleri arasında resmen fırtına yaratmıştı :) İlk defa bir futbol oyununda yağmur görmüştük, oynaması da aşırı zevkliydi. 

12 Mart'a kadar %33 indirimle 9 liraya satılan MicroProse Soccer'ın Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Yalnız Steam'deki bu versiyon Commodore 64 versiyonu değil, 1989 tarihli DOS versiyonu. Zaten DOSBox üzerinden çalışıyor, yani tam nostalji yapayım diyorsanız hala daha en iyi seçenek Commodore 64 emülatörü kullanmak (ya da benim gibi oyunu kasetten C64'ünüze yükleyerek Astek joystick kullanarak oynamak)

YORUMLAR
sSnake
9 Mart 2021 14:35

Retroarch kurmuşum Steam'de göstermişim romset'leri, açmışım her sisteme en uygun ekran filtrelerini ve özel ekran kenarlık görselleri üzerine de Retro Achievement ile hesabımı bağlamışım başarımlar alıyorum, cloud save kullanıyorum. Hiç gerek yok masrafa. Hem DOS versiyonu hem de Steamworks entegresi yok üzerine bir de para istiyorlar. Retro üçkağıtçılık.

Decypher
sSnake
10 Mart 2021 09:43

Sırf başarım desteği bile bu eski oyunları çok farklı bir noktaya taşıyor aslında. Tam da dediğin gibi bundan çok daha efektif çözümler var, ama işte "beni uğraştırmayın, basayım çalışsın" diyen adam için de iyi releaseler bunlar.


Parolamı Unuttum