Call of Duty: WWII İle "Sınıf-Oluşturma" Seçeneği Kalkıyor - Yerine Division Geliyor

CoD: WWII ile birlikte sınıf oluşturma rafa kalkıyor.

 Sledgehammer Games'in geliştirdiği Call of Duty: WWII'de sınırsız depar atma ve kendi kendine can yenileme gibi özellikler yer almayacak ve bu bizi gerçekten sevindirmişti. Bir güzel haber de sınıf-oluşturma sisteminin emekli ediliyor oluşu.

PlayStation Blog'a açıklamalarda bulunan Glen Schofield (Sledgehammer'ın patronlarından biri) sınıf-oluştrma (create-a-class) sistemini tamamen rafa kaldırdıklarını açıkladı. Bu sistemin yerine ise Divisions (Bölükler) isimli yeni bir sınıflandırma seçeneği sunulacak. Call of Duty serisi uzun bir süredir sınıf oluşturma ve bu sınıfı modifiye etme üzerine kuruluydu. Sınıf oluşturma sistemin de özellikle son yıllarda cılkı çıkmıştı artık.

CoD: WWII'nin çok oyunculu modunda beş farklı ikonik bölükten birini seçeceğiz. Her bir bölük Schofield'ın ifadesiyle "Farklı savaş eğitimlerine, bölük eğitimlerine ve silah yeteneklerine sahip", yani önceden belirlenmiş beş sınıf olacak ve biz bunlardan birini seçeceğiz. Schofield'a göre bölük sistemi oyunun temel yapısını elden geçiriyor ve oyuncuların çok oyunculu moduna yaklaşımlarını değiştirecek.

E3-2017-oyunlar-listesii

Bununla birlikte bu bölüklerle ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı. Oyunun eSpor kısmına da ağırlık vermeyi planlayan Sledgehammer, yeni bölük sistemiyle bu arenada nasıl mücadele edecek şimdiden merak konusu haline geldi. Anlaşılacağı üzere bölüklerin farklı uzmanlık alanları var, ancak diğer bölüklerin silah ve teçhizatını da kullanabilecekler. Sadece aynı derecede efektif olamayacaklar. 

Oyunun bir diğer çok oyunculu modu War Mode (Savaş Modu) hakkında da açıklamalarda bulunan Schofield, bu oyun seçeneğini Raven Software'e emanet ettiklerini söyledi. Müttefik Güçleri ve Mihver Devletleri'nin amansız bir şekilde karşı karşıya geleceği Savaş Modu'nda takımlar stratejik bölgeleri ele geçirmek, görevleri tamamlamak ve karşı takımı elimine etmek zorundalar. Taarruz ve savunma tabanlı olan Savaş Modu, aynı zamanda kendi içerisinde bir hikayeye sahip olacak. Muhtemelen bu modda oynayacağım her haritanın bir de hikayesi olacak. 

>COD: WWII Zombies'in Hikayesi Yaşanmış Olaylardan Esinlenecek

Call of Duty: WWII, 3 Kasım 2017'de PC, PS4 ve Xbox One platformları için raflardaki ve dijital mağazalardaki yerini alacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum